Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Stavba parkovacího domu v Táboře začala, nabídne 241 parkovacích míst, moderní design i technologie

Město Tábor minulý týden zahájilo výstavbu nového parkovacího domu na Sídlišti nad Lužnicí, který by měl vyřešit dlouhodobé problémy s parkováním na největším táborském sídlišti. Čtyřpodlažní parkovací dům bude mít kapacitu 241 míst a nahradí původní parkoviště pro 73 aut, které se nacházelo na místě bývalého hokejbalového hřiště.

„Věřím, že parkovací dům pomůže ke zvýšení kvality života na sídlišti,“ uvedl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Dodal také, že jeho výstavba je dalším důkazem, že vedení města na sídliště nezapomíná.

Parkovací dům navrhl Ateliér Dvořák Architekti z Českých Budějovic. Společnost Metrostav DIZ a místní firma Památky Tábor, které uspěly v zadávacím řízení, vyhotoví stavbu za 82 milionů korun bez DPH.

Parkovací dům navrhl Ateliér Dvořák Architekti z Českých Budějovic.

Jaroslav Straka ze společnosti Památky Tábor poznamenal, že se jedná o jejich první projekt v Táboře realizovaný metodou Design and Build. „Stavba bude mít ducha i srdce, vznikne užitkový objekt, ale zároveň dominanta, na kterou bude hezký pohled,“ řekl.

Parkovací dům bude vybaven moderními technologiemi a ekologickými řešeními, včetně vegetační střechy s retenční nádrží na dešťovou vodu. Nabídne také dobíjecí stanice pro elektromobily, čímž podporuje ekologickou dopravu ve městě. Vjezd a výjezd budou zajištěny z ulic Světlogorská a Vídeňská, což zajistí snadný přístup a rovnoměrné rozdělení dopravní zátěže.

Výstavba by měla být dokončena v létě příštího roku, kdy se očekává zahájení zkušebního provozu. Jan Pávek, jednatel Technických služeb Tábor, uvedl, že další podrobnosti, včetně parkovacích tarifů a rezidentní cenové politiky, budou zveřejněny začátkem roku 2025.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Tábor

Štítky parkovací dům, tábor, parkování, sídliště, auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba parkovacího domu v Táboře začala, nabídne 241 parkovacích míst, moderní design i technologie  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.