Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celebrity podpoří beachvolejbalovou exhibicí dětský domov

Unikátní a na jihu Čech ojedinělou akci se rozhodla uspořádat českobudějovická zpěvačka Martina Pártlová. Ve spolupráci se svými přáteli v těchto dnech intenzivně finišuje s přípravami beachvolejbalového exhibičního turnaje smíšených trojic Benefice boršovským dětem, který se uskuteční ve středu 6. července od 10 hodin v Beach areálu u Sportovní haly v Českých Budějovicích.

„Inspirovala jsem se v Praze ve Žlutých lázních na podobné charitativní akci modelky Hanky Mašlíkové. Chtěla jsem proto udělat něco podobného i tady v Českých Budějovicích,“ vysvětlila Martina Pártlová. Součástí tohoto turnaje ale bude na rozdíl od pražského klání ještě večerní koncert známých osobností, při kterém vystoupí iniciátorka celé akce Martina Pártlová, zpěváci Marek Ztracený, Jiří Zonyga a kapely Oceán, Embassy a Post-It.

Na benefici se však představí spousta dalších známých osobností z kulturního i sportovního života, mnoho z nich se zapojí také do dění na písčitých kurtech. „Kromě Jirky Zonygy by si měli zahrát Ruda z Ostravy, travestita Naděžda Krupská, volejbalisté budějovického Jihostroje Štěpán Smrčka a Standa Pochop, hokejisté Zdeněk Kutlák, Jakub Kovář, Jiří Novotný, Filip Novák, Milan Michálek, motocyklový závodník Jakub Smrž a profesionální beach volejbalista Michal Růčka,“ vyjmenoval zajímavá jména jeden z pořadatelů Jaroslav Hrubý, jenž nezapomněl zmínit ani účast moderátorky Martiny Gavriely.

Jak název akce napovídá, veškerý výtěžek bude věnován Dětskému domovu v Boršově nad Vltavou. „Při prvním ročníku jsme se rozhodli získané finanční prostředky dát dětem. Žádné obdobné zařízení v nebližším okolí není, proto jsme si vybrali právě boršovský dětský domov, “ uvedla Martina Pártlová a jedním dechem dodala: „Peníze, které se vyberou ze startovného, vstupného a od sponzorů, v domově použijí na pořízení počítačového vybavení.“ Nejstarší dvaadvacetiletý obyvatel dětského domova si na turnaji dokonce sám zahraje. „Nejmenší děti jsou bohužel v době konání benefice v lázních,“ doplnil Jaroslav Hrubý.

Jak vysoký výtěžek z benefice bude, to závisí podle pořadatelů především na počasí. „Nevadí nám, když bude zataženo, nesmí však pršet. Jednak je to špatně pro plážový volejbal jako takový, a také se špatné počasí odrazí na návštěvnosti. Na té v tomto případě záleží především,“ ví Martina Pártlová. Vstupné na turnaj je dobrovolné. Ten, kdo si bude chtít vychutnat večerní koncert, zaplatí 150 korun.

Pořadatelé připravili také pestrý program pro děti. Připraveny budou různé atrakce a soutěže, které bude moderovat herečka Veronika Nová, známá především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nejmenší návštěvníci akce si navíc můžou dát zmrzlinu zcela zdarma.

„Ačkoliv první ročník je teprve před námi, určitě plánujeme pokračovat i v dalších letech. Letos bohužel koliduje náš koncert s vystoupením Věry Špinarové v rámci Múz na vodě, takže ve stejné době vyhlásíme výsledky, předáme peníze boršovskému dětskému domovu a až poté budeme pokračovat. Příští rok máme přislíbenou podporu přímo od města,“ řekl organizátor Jaroslav Hrubý. Společně s Martinou Pártlovou plánují, že by za rok mohl výtěžek putovat například na výcvik slepeckých psů. „Ve Žlutých lázních tyto psy měli, a tak se lidi mohli procházet s nimi vytyčenou trasou s černými brýlemi na očích. Bylo to super,“ pochvalovala si Pártlová.

„Žádné zkušenosti s podobnými akcemi nemáme, jelikož jsme zaměřeni především na pořádání činností týkajících se sportu. Nadchlo mě, že je to pro dobrou věc, a že výtěžek ze vstupného půjde tam, kde je to deklarované. Určitě stojí za zkoušku, zda jsme schopni zvládnout sportovní i kulturní akci v jeden den. Budeme rádi, když se náš areál díky benefici zviditelní a přijdou k nám další lidi, ať už jako členové klubu, nebo jen jako návštěvníci,“ konstatoval Jan Kanea, správce budějovického beachvolejbalového areálu.

Pokud máte zájem se turnaje zúčastnit, kontaktujte pořadatele pomocí Facebooku, a to buď přes stránku s názvem ´Benefice boršovským dětem´, nebo na osobním profilu Jaroslava Hrubého www.facebook.com/hrubas.

„Bude hrát šestnáct týmů. V současné době máme volných ještě asi třicet míst. Ideální je, když si trojice sestaví svůj vlastní tým. Dokud nebude kapacita naplněna, můžete se přihlašovat. Nejpozději však brzy ráno v den konání akce. To už je ale riziko, že nebude místo,“ vzkázal Hrubý. Hrát se bude o zajímavé ceny, jako například vstup do sauny, solária, taneční kurzy, vjezd do automyčky a podobně. Večer se hráči můžou těšit na afterparty v Zeppelin Heaven Clubu na českobudějovickém náměstí.

Text: Pavel Kacerovský, Budějcká Drbna

Štítky dětský domov, Martina Pártlová, České Budějovice, Česko, lázně, koncert, Facebook, Marek Ztracený, Jiří Zonyga, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celebrity podpoří beachvolejbalovou exhibicí dětský domov  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.