Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dobrá Voda se utká v přímém souboji se Soběslaví o postup

O uplynulém víkendu se na jihu Čech odehrála předposlední kola fotbalových soutěží aktuální sezony. V mnoha utkáních oběma rivalům o nic nešlo, jinde však ještě bylo o co hrát…

Jelikož si rezervní celek českobudějovického Dynama závěrečné dějství předehrál, sobotní duel na Střeleckém ostrově proti Karlovým Varům byl posledním vystoupením mladíků v ročníku 2010/2011 České fotbalové ligy. Notně omlazený celek ale neměl vůbec žádný důvod k radosti, jelikož hostům z Karlových Varů podlehl 0:3.

Ve Fincentrum krajském přeboru mužů bylo na programu okresní derby mezi týmy z měst ležících nad řekou Vltavou – Hlubokou a Týnem. Vltavotýnští svěřenci kouče Zdeňka Čadka mladšího jednu ze svých posledních šancí na záchranu nevyužili a prohráli v Podzámčí 1:2. Jejich šance na udržení se v krajském přeboru je tak před závěrečným kolem jen teoretická. V dalších zápasech se celkům z Českobudějovicka nedařilo. Jankovští doma prohráli v páteční předehrávce s Českým Krumlovem, Roudné nevyužilo u Vajgaru spoustu šancí z prvního poločasu a nakonec domácímu Jindřichovu Hradci podlehlo.

Pětadvacáté kolo A skupiny oblastní I. A třídy svedlo proti sobě okresní soupeře ze Zlivi a Olešníku, vítěze však tento duel neměl. Trápící se Dříteň podlehla průběžně druhým Katovicím vysoko 1:6.

Víkendové dějství skupiny B připravilo Rudolfov o poslední šanci bojovat o postup do krajského přeboru, jelikož z Dačic se donedávna velmi úspěšný tým z Českobudějovicka vrátil bez bodů. Když na hřišti Hrdějovic neuspěl ani nejžhavější aspirant na titul – Rašelina Soběslav, dobrovodskému mužstvu, které opět ukázalo svoji střeleckou potenci posledních dnů a do sítě Borovan nasázelo osm branek (Tomáš Koptyš, autor šesti zásahů proti Kamennému Újezdu, vsítil hattrick a rozšířil svoje střelecké konto této sezony na úctyhodných 22 branek!), svitla jiskřička naděje. V sobotním duelu se totiž Dobrá Voda utká se Soběslaví v přímém souboji o postup do KP. Domácí sice mají v tabulce tříbodový náskok, hráči pod vedením trenéra Pavla Hanela však vyhráli podzimní duel 1:0 a v případě dalšího triumfu si na podzim zahrají nejvyšší krajskou fotbalovou soutěž.

ČFL – 31. kolo: Dynamo B – Karlovy Vary 0:3 (0:2)

Fincentrum krajský přebor – 29. kolo: Jankov – Český Krumlov 0:1 (0:0), Jindřichův Hradec – Roudné 3:0 (0:0), Hluboká – Týn 2:1 (1:0)

I. A třída sk. A – 25. kolo: Katovice – Dříteň 6:1 (2:0), Zliv – Olešník 0:0

I. A třída sk. B – 25. kolo: Bavorovice – Sokol Sezimovo Ústí 2:2 (1:1), Malšice – Kamenný Újezd 2:1 (1:0), Dobrá Voda – Borovany 8:0 (4:0), Hrdějovice – Soběslav 5:4 (3:2), Čtyři Dvory – Slavia České Budějovice 1:1 (0:0), Lišov – Lokomotiva České Budějovice 3:2 (2:1), Dačice – Rudolfov 4:2 (2:2)

Autor: Pavel Kacerovský, Budějcká Drbna

Štítky krajský přebor, Česko, Karlovy Vary, Fincentrum, Hluboká, okres České Budějovice, Český Krumlov, Katovice, Roudné, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá Voda se utká v přímém souboji se Soběslaví o postup  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.