Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

U výstaviště vznikne nový přechod se světelnou signalizací. Práce potrvají do prosince

V místech autobusové a trolejbusové zastávky Výstaviště na Husově ulici v neděli začaly stavební práce, na jejichž konci bude vybudován nový přechod s ochranným ostrůvkem a světelnou signalizací. Práce skončí 5. prosince.

Nejde ale jen o vybudování přechodu se světelnou signalizací, který má nahradit stávající dva přechody směřující k výstavišti. Město také nechá vyfrézovat vozovku a upravit zastávky městské hromadné dopravy.

„Částečná uzavírka spočívá ve stažení dopravy do jednoho jízdního pruhu v obou směrech jízdy. Po dobu trvání uzavírky budou náhradní zastávky MHD vyznačeny v krajních jízdních pruzích, konkrétně za křižovatkou s ulicí Antonína Sovy ve směru jízdy z centra,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Stavbu provádí společnost AKORD. V termínu od 29. října do 30. října bude při pokládce nového asfaltového povrchu znemožněno odbočení z ulice Husova do ulice Antonína Sovy, což bude rovněž platit i pro výjezd na ulici Husova. 

Foto Jan Luxík

Štítky kongresové centrum, semafor, Antonín Sova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Šikana a zase šikana řidičů OSOBNÍCH vozidel.. na úkor chodců a naší oblíbené MHD.. Budějce obchvat staví sto let, ale tyhle brzdy v provozu rostou jak houby po dešti.. HNUS! Stejně babka s berlema "poběží" mimo tento přechod! Máme v ČB silnou lobby MHD a cyklistů/chodců.. Ale například já 25km do práce na kole ani pěšky nedám a MHD tam taky nejede.. Takže milé Budějce se mění v "pražskou" džungli s vidinou prvního místa v nehodovosti.. Ještě by z radnice mohli navrhnout zrušení lávek nad Strakonickou a nad Dlouhou loukou a postavit místo toho semafory..

Pátek, 14. října 2016, 22:31Odpovědět

U výstaviště vznikne nový přechod se světelnou signalizací. Práce potrvají do prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.