Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklostezku bude lemovat nové veřejné osvětlení. Práce ji ale nejdříve na měsíc uzavřou

Levý břeh řeky Malše v Českých Budějovicích mezi Modrým mostem v ulici Matice školské a mostem Kosmonautů v Mánesově ulici se bude osazovat novým veřejným osvětlením. Práce si vyžádají zhruba měsíční úplné uzavření úseku cyklostezky a stezky.

Na místě se kvůli vzrostlým stromům bude kopat převážně ručně. „Z důvodu zabezpečení provozu na stezce pro pěší a cyklostezce bude tento úsek o délce asi 300 metrů úplně uzavřen. Informace o možné objížďce budou osazeny tak, aby uživatelé byli v dostatečném předstihu informováni. Předpokládaná doba výstavby je od  středy 15. března do soboty 15. dubna. Investorem stavby za 345 tisíc korun je město,“ říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

V uvedeném úseku bude osazeno osm stožárů veřejného osvětlení s LED svítidly a kabelové vedení. „Mnoho cyklistů i chodců se na nás obrátilo s požadavkem, aby bylo toto poměrně frekventované místo osvětleno a my jim vyhovíme,“ vysvětlil náměstek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky veřejné osvětlení, České Budějovice, Malše, Modrý most, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezku bude lemovat nové veřejné osvětlení. Práce ji ale nejdříve na měsíc uzavřou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.