Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U Třeboně se srazil vlak s autem. Řidiče převezli do budějcké nemocnice

U Třeboně se v neděli kolem čtvrté hodiny odpoledne srazil vlak s osobním autem. Zraněný řidič byl převezen do budějcké nemocnice. Nikdo další zraněn nebyl.

K nehodě došlo na železničním přejezdu u sídliště Gigant. „Zraněn byl třiašedesátiletý řidič osobního vozu. Po ošetření na místě byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do českobudějovické nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Vlak jel od Lomnice nad Lužnicí do Třeboně. Muž měl na přejezd vjet i přesto, že výstražné znamení bylo funkční. Ve vlaku cestovalo 63 cestujících a tříčlenná posádka vlaku. Nikdo další nebyl zraněn.

 

„Okolnosti nehody jsou předmětem šetření jindřichohradeckých dopravních policistů. Zkoušky na přítomnost alkoholu u řidiče vozu i strojvedoucího vlaku byly provedeny s negativním výsledkem,“ upřesnil Doubek.

Provoz na přilehlém hlavním silničním tahu I/24 mezi Třeboní a Veselím nad Lužnicí nebyl událostí nijak omezen. Hmotná škoda na vlaku byla předběžně odhadnuta na částku 90 tisíc korun, na osobním vozidle na 150 tisíc korun. Pro cestující vlaku byla zajištěna náhradní přeprava.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, vlak, auto, Třeboň, Nemocnice České Budějovice, Lomnice nad Lužnicí, Gigant, nemocnice, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Třeboně se srazil vlak s autem. Řidiče převezli do budějcké nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.