Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silný vítr komplikuje dopravu na železnici na jihu Čech

Silný vítr komplikuje dopravu na některých místech v Jihočeském kraji. Kvůli spadlému stromu je omezen provoz vlaků u Hluboké nad Vltavou na trati mezi Českými Budějovicemi a Prahou. Ze stejného důvodu ráno nejezdily vlaky u Zlivi na trati České Budějovice - Plzeň. Řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová.

V obou případech vítr povalil stromy, které spadly do trolejového vedení. Omezení u Zlivi trvalo od půl osmé zhruba dvě hodiny. Vlaky mezi Českými Budějovicemi a Prahou u Hluboké nad Vltavou přestaly jezdit krátce po 9:00. Před 10:00 byl provoz obnoven, ale soupravy v místě projíždějí sníženou rychlostí.

Meteorologové pro dnešní den varovali před silným větrem. Hasiči v Jihočeském kraji kvůli tomu ale zatím nenaznamenali výrazné navýšení událostí. Zatím řešili od ranních hodin asi tři desítky takových případů. „Většinou se jednalo o popadané stromy,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky počasí, železnice, Jihočeský kraj, vichřice, České Budějovice, Česko, Praha, strom, Hluboká nad Vltavou, Zliv, Správa železniční dopravní cesty, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr komplikuje dopravu na železnici na jihu Čech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.