Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na jihočeských silnicích je rozbředlý sníh. Některé vlaky nejedou

Na mnoha jihočeských silnicích leží rozbředlá vrstva sněhu. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři odklízeli sníh od nedělního večera celou noc, nasadili 180 sypačů a 30 traktorů. Nehody a problémy kvůli sněhu nezaznamenali. Některé vlaky kvůli sněhové kalamitě nejedou, vyplývá z webu Českých drah (ČD).

„Jezdili jsme od večera celou noc. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, mnohde je rozbředlá vrstva sněhu, někde sníh krytý inertním posypem. Směna, která přišla do práce, bude sníh znovu shrnovat a sypat místa, která mohou být zledovatělá," řekl Jan Vykouk ze Správy a údržby silnic Jihočeského kraje. 

Podle webu ČD je na jihu Čech omezená doprava na několika místech. V úseku Gmünd - České Velenice se porouchal vlak rakouského dopravce. Místo osobních a spěšných vlaků budou do 11:30 jezdit autobusy. V úseku Dačice - Slavonice spadly na trať stromy, provoz je zastavený, ČD zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Kvůli sněhové kalamitě v Praze nepojedou expresy 331 a 330 na trati Praha - České Budějovice, cestující musí jet dalšími vlaky.

V kraji bude dnes podle meteorologů zataženo, občas bude sněžit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus čtyř do minus jednoho stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky Jihočeský kraj, doprava, provoz, počasí, silnice, České dráhy, Praha, Česko, Schwäbisch Gmünd, České Velenice, Dačice, Slavonice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích je rozbředlý sníh. Některé vlaky nejedou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.