Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ředitelství silnic opraví část I/34 na Jindřichohradecku za 126 milionů korun

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne 6. dubna opravovat část silnice I/34, v rozsahu od obce Nekrasín až po vjezd do obce Vodná na Jindřichohradecku. Práce za 126,5 milionu korun rozdělilo ŘSD do čtyř fází. Potrvají sedm měsíců, provoz bude nejdřív obousměrný, později jedním pruhem kyvadlově.

Hlavním důvodem oprav je nevyhovující povrch silnice. Stavební firma Strabag ho obnoví včetně úpravy krajnic a příkopů. Obnoví i odvodňovací systém. "Pomocí betonových žlabů, takzvaných curb – kingů," uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD. Opravy se dotknou i autobusové zastávky.

V první etapě prací bude provoz obousměrný, v zúžení. V pozdějších fázích zřejmě povede doprava jedním pruhem kyvadlově. Úplnou uzavírku ŘSD neplánuje.

V úterý 6. dubna začne ŘSD také opravovat hlavní tah na Rakousko, silnici I/3 ve Velešíně na Českokrumlovsku. Vznikne i nová křižovatka. Dopravní omezení se dotknou hlavně kamionů, které budou muset místo objíždět přes Český Krumlov.

ŘSD začne 6. dubna opravovat rovněž silnici I/39 na Prachaticku, zhruba dvoukilometrový úsek mezi Volary a jejich místní částí Chlum. Obnoví asfalt, rozšíří vozovku na 6,5 metru. Osobní auta projedou, provoz bude kyvadlový po volné polovině silnice. Nákladní automobily budou muset po objížďce přes Prachatice. Práce za 15,3 milionu potrvají dva měsíce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MML

Štítky ČR, silnice, stavby, Jindřichův Hradec, Ředitelství silnic a dálnic, okres Jindřichův Hradec, Nekrasín, Strabag, Rakousko, okres Český Krumlov, Velešín, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic opraví část I/34 na Jindřichohradecku za 126 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.