Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Oprava Strakonické začne v pátek. Práce potrvají dva měsíce

Už tento pátek začne Ředitelství silnic a dálnic opravovat Strakonickou ulici v Českých Budějovicích. Práce na jedné z nejvytíženějších silnic ve městě potrvají dva měsíce a budou rozděleny na několik etap. Podle mluvčího ŘSD pro Jihočeský kraj Adama Kolouška by měl hlavní tah městem zůstat během oprav částečně průjezdný.

Oprava Strakonické měla proběhnout už v minulém roce. Ředitelství silnici a dálnic ale nakonec práce kvůli velkému množství uzavírek ve městě odložilo. S opravou jedné z nejvytíženějších silnic ve městě tak začne tento pátek. „Ve večerních hodinách dojde k zahájení prací na plánované opravě Strakonické ulice v Českých Budějovicích. Během stavebních prací dojde k nutným dopravním omezením, které budou způsobovat komplikace v provozu. Hlavní tah, silnice I/3, by však po dobu stavby měl zůstat průjezdný alespoň jedním jízdním pruhem v obou směrech,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

V dubnu začnou první dvě etapy prací. V té první proběhne frézování v pravé polovině vozovky směrem na Plzeň, u křižovatky ulic Strakonická a Plzeňská. Následovat bude pokládka asfaltu a vodorovného dopravního značení, které bude dokončené do konce víkendu. „Po dobu této fáze bude zrušena autobusová zastávka Strakonická – Obchodní zóna směrem na sídliště Vltava,“ upozornil Koloušek.

Druhá fáze začne hned 25. dubna, kdy budou zahájeny práce na zmiňované autobusové zastávce. Ta bude přesunuta do odbočovacího pruhu k obchodnímu domu Möbelix. Většinu velkých prací naplánovalo ŘSD na víkendy, aby co nejméně omezilo dopravu ve městě.  

Celková oprava má být podle Kolouška dokončena během dvou měsíců, s omezeními musí tedy řidiči počítat minimálně do června. Celá akce vyjde Ředitelství silnic a dálnic na 44,6 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, práce, rekonstrukce, Strakonická, České Budějovice, silnice, Jihočeský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Strakonické začne v pátek. Práce potrvají dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.