Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Tábor na několik měsíců přijde o stovky parkovacích míst

Tábor na několik měsíců přijde o stovky parkovacích míst. Důvodem jsou dvě stavby, které město připravuje. Jednou z nich je přestavba parkoviště u plaveckého stadionu a druhou vybudování horkovodu, kvůli kterému se nebude moci parkovat v několika ulicích. Řekl to mluvčí města Luboš Dvořák.

Podle starosty Štěpán Pavlíka (Tábor 2020) chce radnice najít náhradní varianty parkování. „Parkovací dům Centrum pod Střelnicí a prostor u Valdenské ulice vedle vlakového nádraží vyhradíme zdarma pro obyvatele ulic, ve kterých nebudou moci parkovat kvůli konverzi parovodu na horkovod,“ uvedl Pavlík.

Dodal, že lidé, kteří v ulicích, kde se bude pracovat, bydlí, si mohou čipy na bezplatný vjezd do parkovacího domu vyzvednout u Technických služeb Tábor.

Město chce navíc vytvořit dočasná parkoviště i na jiných místech. Například na ploše budoucí obytné čtvrti Dvorce v Kyjevské ulici, odstavná parkoviště budou také v Jordánské ulici, před fotbalovým stadionem FC Táborsko v Kvapilově ulici a před zimním stadionem v ulici V. Soumara.

„Do centra města je ze záchytných ploch možno dojít pěšky za dobu okolo pěti až deseti minut. Doporučujeme používat v častých intervalech jezdící autobusy MHD,“ uvedl táborský starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, stavby, parkování, Tábor, Luboš Dvořák, Dvorce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor na několik měsíců přijde o stovky parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.