Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nová silnice v Táboře propojí příjezd do města od jihu s průmyslovou zónou

Řidiči v Táboře mohou ode dneška využívat silnici, která propojí příjezd od Českých Budějovic s průmyslovou zónou. Vozovka o délce 1,4 kilometru tak uleví dopravě ve městě. Stavba silnice trvala tři roky a stála 137 milionů korun.

„Přinese to zklidnění dopravy ve vnitřním městě. Už několik let jsme opakovali, že Tábor stojí o tuto trasu. Samozřejmě ale že stavba má jako každá jiná své podporovatele i odpůrce,“ uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Silnice se napojí na Chýnovskou ulici, odkud přijíždí tranzit z Českých Budějovic a z Pelhřimova. Doprava do průmyslové zóny do teď musela pokračovat dále po Chýnovské ulici a přes kruhový objezd poblíž centra přes ulice Zavadilská a Vožická. Nová propojka cestu výrazně urychlí. „Stává se prvním dílkem vnitřního obchvatu města, kdy těžká nákladní doprava může od příjezdových cest do Tábora proudit přímo do průmyslové zóny, aniž by zatěžovala intravilán (zastavěné území),“ uvedl starosta.

Stavba skončila o dva měsíce dříve, než byl plánovaný termín. Práce přitom komplikovalo například přeložení elektrického a plynového vedení, které pod plánovanou komunikací v jednom místě vedlo. Kvůli tomu se stavba na téměř půl roku zastavila.

„Snažím se stavbám maximálně věnovat a nechci to řešit jen z kanceláře. Proto jsem tady opakovaně byl, vznikaly tu problémy s překládkami sítí a řada věcí se musela dělat jinak, než se původně plánovalo, a proto jsou ty náklady nepatrně vyšší,“ zmínil jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Projekt hradil z velké části Jihočeský kraj, který zaplatil 120 milionů korun.

Na nově postavenou silnici by z průmyslové zóny měla navazovat další vozovka, která dopravu přivede na dálnici D3. „Plánovaná severní část bude přibližně stejně dlouhá. Takže zatím jsme v půlce a tím pádem projekt dává poloviční smysl. Jakmile bude hotová severní část, výrazně se uleví obyvatelům části Čekanice, kudy teď projíždí nákladní doprava,“ naznačil Pavlík.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky ČR, silnice, správa, Tábor, komunikace, Jihočeský kraj, průmyslová zóna, doprava, České Budějovice, Martin Kuba, Pelhřimov, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Polák

Sorry, ale po pěti minutách odklikávání reklam a opětovného hledání po přihlášení se nedivím že e-maily mi padají do spamu. Asi to tak raději nechám být. Takhle zahlcený web reklamou jsem snad ještě neviděl. ????‍♂️????‍♂️a to je pokaždé už minimálně dva roky. A ještě jako registrovaný musím potvrdit že nejsem robot. No tvl. Diky za to že jste dávám laik spamu. ????

Úterý, 4. října 2022, 23:48Odpovědět

Nová silnice v Táboře propojí příjezd do města od jihu s průmyslovou zónou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.