Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jak pokračuje stavba dálnice z Hodějovic do Třebonína? Pokládá se asfalt a pracuje na mostech

Ředitelství silnic a dálnic pracuje hned na několika úsecích dálnice D3. Už příští rok by měla být zprovozněna část z Hodějovic do Třebonína. Na více než dvanáct kilometrů dlouhém úseku se nyní pokládá asfalt a pracuje se na mostních konstrukcích. Stát za úsek zaplatí téměř šest miliard korun.

Nové fotky ze stavby dálnice D3 mezi Hodějovicemi a Třebonínem zveřejnilo Ředitelství silnici a dálnic na svém Twitteru. „Nejvíce jsou momentálně vidět práce na pokládkách asfaltu v různých úsecích a také práce na všech mostních objektech,“ komentovalo v příspěvku.

Budovaný úsek je 12,5 kilometru dlouhý. Přímo na dálnici bude 17 mostů, tři na okolních silnicích a tři budou na železnici. Součástí stavby jsou také tři mimoúrovňové křižovatky, a to v Krasejovce, Dolním Třeboníně a v Roudném. Úsek navazuje na část Úsilné – Hodějovice a ŘSD za něj zaplatí téměř šest miliard korun bez DPH.

Uvedení do provozu je naplánováno na konec roku 2024 spolu s první částí obchvatu Českých Budějovic a devíti kilometrovou částí dálnice z Třebonína do Kaplice. D3 se tak rozroste o necelých 30 kilometrů. 

Obě části obchvatu měly být přitom hotové dříve. Kvůli problémům s tunelem Pohůrka a nutností jeho přeprojektování se ale vše zpozdilo. K hranicím s Rakouskem by měla být dálnice hotová v roce 2026.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky dálnice, d3, stavba, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak pokračuje stavba dálnice z Hodějovic do Třebonína? Pokládá se asfalt a pracuje na mostech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.