Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ŘSD začne opravovat most u Ševětína. Práce potrvají dva týdny

Už příští týden začne Ředitelství silnic a dálnic u Ševětína na Českobudějovicku opravovat jeden z mostů na D3. Práce potrvají dva týdny a omezí jeden jízdní pruh v každém směru dálnice. Hotovo má být 9. června.

Opravy dálničního mostu u Ševětína začnou 29. května. Ředitelství silnic a dálnic musí provést částečnou sanaci podhledu nosné konstrukce jednoho z dálničních mostů na D3. „Během stavebních prací bude provoz omezen a v obou směrech D3 se bude jezdit pouze jedním jízdním pruhem,“ popsal mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

S omezením musí řidiči počítat také dálnici D3 u hranic Jihočeského a Středočeského kraje. Silničáři tam od 22. května opravují úsek mezi Chotovinami a Meznem. Práce omezují provoz i na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny. „Dálnice už v řešeném úseku vykazuje řadu závad jako například trhliny na povrchu vozovky, výtluky nebo příčné nerovnosti. Během oprav dojde k odstranění všech zjištěných závad a budou obnoveny konstrukční vrstvy vozovky, a to jak na silnici, tak i na mostech v opravovaném úseku,“ uvedl před začátkem prací Koloušek.

Dálnice D3 má do roku 2030 spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Celková délka je 170 kilometrů, aktuálně je v provozu 70 kilometrů. V Jihočeském kraji se staví úseky z Úsilného do Hodějovic, z Hodějovic do Třebonína a z Třebonína do Kaplice nádraží. Všechny tři části dálnice plánuje ŘSD zprovoznit v roce 2024.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky řsd, dálnice, opravy, doprava, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne opravovat most u Ševětína. Práce potrvají dva týdny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.