Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Český Krumlov začne opět měřit rychlost aut, nově na třech místech

Na třech silničních úsecích v Českém Krumlově budou nejdéle do začátku prázdnin opět radary měřit rychlost. Město tím navazuje na jejich předchozí provoz, díky nim se zklidnila doprava. Radary byly mimo provoz od podzimu do současnosti, protože dodavateli skončila smlouva a nového radnice vybrala letos na jaře. Novým úsekem, kde se bude měřit rychlost na silnici I/39, bude Budějovická ulice mezi kruhovými křižovatkami.

„Loni na podzim skončila dodavateli měřicího zařízení smlouva a nový byl prostřednictvím veřejné zakázky vybraný letos na jaře. Do prázdnin tak budou radary znovu nainstalované a měření bude spuštěné na třech silničních úsecích," uvedl starosta Alexandr Nogrády (ANO).

Od listopadu 2021 měřily radary rychlost na nejvytíženějších silnicích v Krumlově – Chvalšinské a Objížďkové. Tam dřív motoristé jezdili často příliš rychle. Díky radarům se provoz zklidnil a je plynulejší, uvedla radnice. Za první dva měsíce, kdy radary fungovaly, zaznamenaly přes 6200 případů, kdy řidiči na dvou nejvytíženějších tazích města překročili nejvyšší povolenou rychlost. Loni od ledna do října vybral Krumlov na pokutách za nepřiměřenou rychlost aut 9,3 milionu korun. Původní odhad byl 3,5 milionu korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření města.

Za rok zaznamenaly radary 21 tisíc případů, kdy řidiči jeli moc rychle. Auta registrovaná v Krumlově se na tom podílela ze šesti procent, uvedl vedoucí odboru dopravy Jan Sládek.

Radary budou dál měřit na silnici I/39 ve Chvalšinské ulici, od parkoviště u Jelení zahrady po křižovatku s Fialkovou ulicí, a na silnici II/160 v ulici Objížďková. Tam v úseku od křižovatky s Křížovou ulicí po křižovatku s ulicemi Tavírna a Pod Sv. Duchem. Přibude měření na silnici I/39 v Budějovické ulici mezi kruhovými křižovatkami. Podrobnosti k měření rychlosti jsou na webu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Krumlov

Štítky ČR, správa, automobilová, radar, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov začne opět měřit rychlost aut, nově na třech místech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.