Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

D3 u Tábora bude část víkendu kvůli bourání mostu neprůjezdná

Kvůli bourání mostu přes dálnici bude od soboty večer do nedělních 9:00 neprůjezdná dálnice D3 u Záluží na Táborsku. Silničáři tam postaví nový most. Od 17. června do konce srpna čekají řidiče částečná omezení v jednotlivých jízdních pruzích, podle toho, jak bude stavba postupovat. Jde o úsek mezi 76. a 78. kilometrem dálnice. Náklady na most budou 59 milionů korun, hotový bude na konci v listopadu.

Na D3 čeká řidiče omezení do druhé poloviny července i mezi kilometry 62,3 –70,7. Řidiči musí zpomalit také u Chotýčan, kde silničáři budují odpočívadla, jež otevřou v polovině září.

Od soboty večer do nedělních 9:00 bude úsek u Záluží neprůjezdný. „V době demolice mostu bude dálnice D3 pro provoz zcela uzavřena a provoz bude vedený po objízdných trasách," sdělila Hana Brožková z kanceláře hejtmana Jihočeského kraje. Objížďky povedou podle mluvčího ŘSD pro Jihočeský kraj Adama Kolouška silnicích I/19, I/3 a II/123.

Do konce srpna budou pak menší omezení, kdy motoristé pojedou vždy jedním pruhem v každém směru. Od září se bude jezdit plynule, při závěrečné fázi stavby, což bude v listopadu, bude opět omezení.

Provoz na dálnici D3 je od 22. května omezený na hranici Jihočeského a Středočeského kraje kvůli opravám. Většinu času oprav bude jeden pás dálnice zavřený a auta pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice. Práce mezi kilometry 62,3 –70,7, tedy mezi Chotovinami a Meznem, potrvají dva měsíce. Při opravě bude také omezený provoz na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny. Náklady budou 218 milionů korun bez DPH.

V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Tábor

Štítky silnice, stavby, D3, most, Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D3 u Tábora bude část víkendu kvůli bourání mostu neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.