Počasí dnes29 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Nebezpečnou křižovatku na frekventované silnici nahradí kruhový objezd, omezení potrvají do konce září

Rekonstrukce nebezpečného křížení silnic II/146 a II/603 na Českobudějovicku potrvá do září. Úpravy frekventované křižovatky jsou rozděleny na dvě etapy. Z Hluboké nad Vltavou do Lišova musí lidé po objízdných trasách, ostatní směry jsou řízeny semaforem.

"My jsme začali začátkem měsíce dubna s tím, že budeme pokračovat přes celé letní období až do konce září. V současné době tam na kruhový objezd předěláme křižovatku, která byla velice nebezpečná. Nová kruhová křižovatka bude jednopruhová, bude mít čtyři větve a myslím si, že to místo velmi zbezpeční." uvedl náměstek hejtmana Jihočeského kraje Antonín Krák (SOCDEM). 

Krár také doplnil, že nová a bezpečná křižovatka byla v místě opravdu potřeba. V minulosti se v místě kvůli nepřehlednému horizontu stávaly často dopravní nehody.

"Nejdůležitější pro všechny řidiče je to, že provoz v křižovatce nyní řídí semafory a ta je tak stále průjezdná. Jediný problém je v tom, že tam máme trošku delší čekací doby. Je to z toho důvodu, že semafory jsou na každé větvi. To znamená, že řidič si trošičku počká, ale zase je pravda, že od října se tam bude jezdit a bude se tam jezdit fakt bezpečně," doplnil Krák.  

Třícestný semafor je ze směru od Českých Budějovic, od Chotýčan a od Lišova. Na Hlubokou se musí po komunikaci číslo III/1461 přes Hosín a Zámostí. Na jednom z jízdních pruhů už jsou odstraněny konstrukční vrstvy stávající komunikace.

V místě křižovatky silnic II/146 a II/603 vznikne během šesti měsíců jednopruhová okružní křižovatka. Předpokládané datum ukončení prací je 30. září. Cena díla je 31 milionů korun.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, doprava, doprava, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečnou křižovatku na frekventované silnici nahradí kruhový objezd, omezení potrvají do konce září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.