Počasí dnes25 °C, zítra28 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Ve Lnářích je na dvou úsecích I/20 kousek od sebe kyvadlový provoz

Silničáři tento týden začali rozšiřovat silnici I/20 na průtahu obce Lnáře na Strakonicku. Provoz je tam veden kyvadlově. V následujících měsících budou zhruba na 150 metrech silnice u Podhájského rybníka pracovat na komunikaci i na přilehlém chodníku.

Práce jsou jen několik set metrů od místa výstavby okružní křižovatky, kterou stavbaři zahájili 2. května. „Z důvodu nevyhovující stávající šířky chodníku je navržen odsun silnice I/20 od zástavby a rozšíření chodníku na 1,75 metru v nejužším úseku podél budov č. p. 2 a 3 a v navazujících úsecích v šířce minimálně 2 metry. Výstavba probíhá po polovinách za částečné uzavírky hlavního tahu," uvedl tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic pro JIhočeský kraj Adam Koloušek.

Obě stavby by měly skončit 30. listopadu. Silnice I/20, která vede obcí Lnáře, je hlavním tahem z kraje Jihočeského do Plzeňského. Pro ŘSD práce provede společnost Swietelsky stavební, s. r. o. za 5,9 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Jihočeský kraj

Štítky ČR, silnice, stavby, Lnáře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Lnářích je na dvou úsecích I/20 kousek od sebe kyvadlový provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.