Počasí dnes25 °C, zítra28 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový kruhový objezd pod autobusovým nádražím v Českéím Krumlově otevřou již v pátek dopoledne

PR článek

Výstavba kruhové křižovatky v Českém Krumlově je téměř hotová. Dělníci v pátek odstraní semafory a kruhový objezd otevřou v plném rozsahu. Křižovatku nechalo město spolu s krajem přestavět kvůli zvýšení bezpečnosti a očekávanému nárůstu dopravy.

Výstavba kruhové křižovatky, která v Českém Krumlově spojuje Objížďkovou a Kaplickou ulici, spěje ke svému konci. Již tento pátek 21. června v dopoledních hodinách odstraní dělníci semafory ze stavby a otevřou tak kruhový objezd v plném rozsahu. Přes pátek a následující víkend bude ještě dokončovat vodorovné značení a některé drobné práce mimo komunikaci.

„Upozorňujeme řidiče, že do pondělí 24. června budou ještě projíždět stavbou, na což budou upozorněni dopravním značením. V pondělí dojde k předání stavby dodavatelem a následně bude zahájeno řízení o předčasném užívání stavby,“ říká místostarosta Zbyněk Toman.

K přestavbě křižovatky na kruhový objezd přistoupil Jihočeský kraj s městem z důvodu zvýšení její bezpečnosti. V místě křížení dvou frekventovaných ulic se často řidiči bourali a celkově byla křižovatka nepřehledná. Navíc ve směru od Kaplice se přes rok 2025 očekává zesílená doprava v souvislosti s plánovaným otevřením dálnice D3.

Stavební práce dokončila firma před začátkem prázdnin, aby dopravní omezení nezpomalovalo už tak náročný letní provoz ve městě. Celkové náklady na výstavbu kruhové křižovatky jsou vyčísleny na 46 milionů korun, z čehož Jihočeský kraj pokryje přes 33 milionů a město Český Krumlov 13 milionů korun.

„Zaznamenal jsem mezi veřejností obavy, že se bude kruhový objezd na podzim upravovat či přestavovat, protože nevyhovuje normám a větší vozidla se na něm nevytočí. Chci proto všechny ujistit, že objezd projektanti navrhli správně, jeho velikost je dostatečná a opravdu ho neplánujeme jakkoliv upravovat,“ vyvrací nepravdivé zvěsti místostarosta.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Krumlov

Štítky doprava, kruhový objezd, Český Krumlov, křižovatka, přestavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový kruhový objezd pod autobusovým nádražím v Českéím Krumlově otevřou již v pátek dopoledne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.