Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Dálnice D3 u Tábora je po letech sporů otevřená

Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) dnes po několika letech zprovoznilo u Tábora úsek dálnice D3, jehož výstavbu blokoval spor o pozemky s majiteli motocentra. Po zhruba 460 metrech dálnice ve směru z Mezna do Českých Budějovic se muselo jezdit v zúžených pruzích sníženou rychlostí.

Omezení na silnici stavbaři odstranili v pondělí večer. Zhruba 460 metrů dlouhý úsek tak mohou nyní řidiči využívat v plné rychlosti. „Skončilo tak dlouhodobé omezení dopravy v místě napojení Motocentra. Stavební práce na dokončení D3 trvaly 45 dní a provedla je spol. PORR za cenu 11,8 milionu korun bez DPH," uvedl ředitel ŘSD Radek Mátl na Twitteru. 

ŘSD loni zažádalo o vyvlastnění pozemků motocentra. Majitelé motocentra s tím nesouhlasili, takový postup označovali za nepřiměřený a protiústavní. Ústavní soud ale v listopadu odmítl stížnost Pavla Bratránka a společnosti Taartrade. ŘSD pak požádalo ministerstvo dopravy o obnovu stavebního řízení, povolení získalo letos v květnu a stavět začalo 21. června.

Náhradu za vyvlastnění pozemků a objektu motocentra u Tábora vyplatilo ŘSD na konci června. Mátl již dříve uvedl, že náhrada stanovená vyvlastňovacím úřadem přesáhne 24 milionů korun. Odvolání Petra a Pavla Bratránka a společnosti Taartrade proti rozhodnutí o výši náhrady za vyvlastnění pozemků a motocentra na D3 zamítlo ministerstvo dopravy 26. června. ŘSD původně nabízelo při výkupu pozemků a objektu motocentra 12 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ŘSD

Štítky doprava, stavby, dálnice D3, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D3 u Tábora je po letech sporů otevřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.