Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Hlavní tah na Tábor byl kvůli zaplavené silnici uzavřen

Kvůli ucpání propustků pod nadjezdem na silnici E55 před Ševětínem ve směru od Budějc byl od dopoledních hodin uzavřen hlavní silniční tah z krajského města na Tábor. Oba jízdní pruhy totiž zaplavila veliká kaluž. Voda stékala z okolních polí, na silnici bylo asi půl metru vody.

„Hasiči společně s pracovníky Správy a údržby silnic a Policií ČR rozhodli o uzavření silnice. Objízdná trasa byla stanovena přes Vitín,“ upřesnila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů. Aktuálně je ale silnice již průjezdná.

V souvislosti s trvalým deštěm zasahovali jihočeští hasiči od dnešního rána přibližně u deseti událostí. „Situace není zatím nijak dramatická, jedná se o jednotlivé události různě po kraji,“ řekla Matějů.

Ve čtyřech případech hasiči odklízeli z vozovek spadlé stromy (u obcí Radouňka a Bělčovice na Jindřichohradecku, u Svinětic na Strakonicku a u Chýnova na Táborsku).

„Ostatní události bylo čerpání vody, například v Plané nad Lužnicí, v Českých Velenicích, v Suchém Vrbném v Českých Budějovicích či Jindřichově Hradci,“ dodala mluvčí hasičů.

Fotografie u článku je ilustrační. Pokud máte nějaké aktuální snímky z dnešního dne, zaslat je můžete na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz.

Štítky uzavřená silnice E55 na Tábor, Ševětín, Českobudějovicko, uzavírka, silnice, České Budějovice, Tábor, Policie České republiky, Jihočeský kraj, Vitín, okres Jindřichův Hradec, Radouňka, Bělčovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tah na Tábor byl kvůli zaplavené silnici uzavřen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.