Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jízdenky do MHD jsou na radnici žádané

Jízdenky a kupony do autobusů a trolejbusů budějcké městské hromadné dopravy si můžete koupit také na radnici. Ne, že by je cestujícím vydával například ve své kanceláři přímo primátor Juraj Thoma, ale cestující si pro ně mohou zajít do takzvaného „íčka“.

Nové prodejní místo, kromě tradičních automatů, trafik či výdejního místa v Mercury Centru, zavedla radnice nedávno. A lidé si na novinku rychle navykli. „Občané si ho našli velice rychle. Za první týden fungování této služby bylo za prodej jízdenek a kuponů na městskou hromadnou dopravu utrženo čtyřicet tři tisíc sedm set korun,“ říká spokojeně k nové službě náměstek primátora Miroslav Joch. A zároveň dodává, že právě zájem cestujících ukáže na to, jestli se na radnici budou jízdenky prodávat už pořád.

Rada města na svém příštím zasedání 22. března se bude zabývat dalšími věcmi ohledně budějcké městské hromadné dopravy. Tím by měla být také drobná úprava tarifů.

„Jedná se zejména o změny v jízdních kuponech pro studenty, a to s ohledem na nové předpisy, které požaduje stát,“ uvádí vedoucí oddělení strategie a řízení dopravy z dopravního podniku Radek Filip s tím, že budějcký dopravce chystá pro cestující eshop, kde si lidé budou moci koupit kupony přímo z domova přes internet.

Štítky radnice, městská hromadná doprava, Juraj Thoma, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdenky do MHD jsou na radnici žádané  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.