Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet letadel mířících z Plané do ciziny stoupá

Celkem 6596 vzletů a přistání, z toho 550 mezinárodních, zaznamenali dispečeři Letiště České Budějovice v Plané v průběhu minulého roku 2012.

„V porovnání s předchozími lety je počet pohybů nižší, což lze přičíst částečně na vrub nepříznivému počasí a stále ještě dopadům ekonomické krize na takzvané hobby létání,“ vysvětlila příčinu menšího počtu vzletů a přistání tisková mluvčí budějckého letiště Martina Vodičková.

Podle předběžných vyhodnocení méně často poletují ultralehká letadla a také se zmenšily aktivity leteckých škol.

„Naopak jsou zřejmé signály, že se zvyšuje počet klientů s letadly vážícími nad dvě tuny, což je pro letiště pozitivní zpráva. Stejně tak pozitivně lze hodnotit nárůst počtu mezinárodních pohybů, a to o celých padesát procent,“ uvedla Vodičková.

Jak dodala, tento údaj potvrzuje trend, který lze sledovat už několik let. „To znamená, že Letiště České Budějovice je důležitou vstupní dopravní branou do regionu a je stále častěji využíváno místními podnikateli k cestám do zahraničí za obchodem,“ uzavřela mluvčí.

Štítky Letiště České Budějovice, Planá, statistika vzletů a přistání za rok 2012, České Budějovice, přistání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

je úžasné jak se propaguje něco co je od začátku pouze nesmyslná investice zájmových skupin. Letiště na Hosíně, v Plané, no my se máme!!!!!!!!! a dál bude kraj nesmyslně posílat peníze na projekty letiště i když v regionu jsou asi tak 4 podnikatelé kteří by případně mohly toto využít, kdyby se radši veškeré finanční toky soustředili na komunikace, dostavbu dálnice Praha - Č.Budějovice - Linz. místo úplných nesmyslů zajímavých pro pár jedinců!!! Silnice na Dvořiště byla před 10 lety velkým trnem v oku všech politiků po nehodě u Nažidel a jestlipak uhodnete co se za tu dobu změnilo???? ano NIC pouze vystavěli pomník který nikomu život nevrátí. (ne že bych nesouhlasil, s pietním místem nemám žádný problém). Pouze gesta a prohlášení která ani po dekádě nikam nevedou mi dost vadí. Takže to dopadne jak se splavněním Vltavy budeme plavat a lítat a běžný občan a běžný turista bude čekat hodiny v ucpaném městě bez koncepce a jezdit po silnicích které se budou stále a stále jen látat a o zvyšování jejich kapacit budeme mi občané snít a politici v regionu MOUDŘE HOVOŘIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Středa, 23. ledna 2013, 14:38Odpovědět

Počet letadel mířících z Plané do ciziny stoupá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.