Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rada města schválila cyklogenerel. Je možné, že cyklisté budou moci využívat i MHD

Cyklisté z jihočeské metropole mají důvod k radosti. Rada města odsouhlasila takzvaný cyklogenerel, který přináší konkrétní návrhy, jež by měly v budoucnu navýšit komfort cyklistů v Budějcích. Záměrem je vytvoření takových podmínek, aby lidé měli větší důvod k přesednutí z automobilů na jízdní kola.

Jednání rady města předcházely dvě veřejné prezentace, o které lidé projevili nemalý zájem. „Následně proběhlo jednání v dopravní komisi Rady města, kde byl generel schválen devíti hlasy z jedenácti. Dva členové komise byli proti,“ uvedl František Konečný, náměstek primátora pro dopravu. Dodal, že generel bude také zveřejněn na webových stránkách města, aby byl přístupný všem občanům.

Město vzalo v potaz i některé návrhy občanů. Na druhé prezentaci generelu například zmínila jedna z návštěvnic, že by bylo dobré umožnit cyklistům jízdu městskou dopravou, což je v mnoha městech v zahraničí běžné.

František Konečný uvedl, že pokud Rada města tento záměr odsouhlasí, došlo by nejdříve ke zkoušce na několik měsíců. „Už dnes je jasné, že by to nebylo možné ve špičce,“ upozornil se slovy, že by přeprava kol měla podobný režim jako kočárky, kdy by řidič rozhodoval, zda kolo ještě přijme. Konkrétní podmínky jsou ale zatím hudbou budoucnosti.

Štítky cyklogenerel, Rada města, MHD, kola, České Budějovice, schválení, cyklista, rada obce, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města schválila cyklogenerel. Je možné, že cyklisté budou moci využívat i MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.