Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Žižkova třída bude průjezdná už tento čtvrtek!

Dobrá zpráva pro všechny řidiče! Stavební úpravy Žižkovy třídy v úseku mezi Senovážným náměstím a Čechovou ulicí, které byly zahájeny 2. července letošního roku, skončí s měsíčním předstihem. Frekventovaná komunikace bude průjezdná už tento čtvrtek.

Žižkova třída prošla během čtyř měsíců generální obnovou. „Došlo k nahrazení staré kanalizace a vodovodního řadu s přípojkami, zcela nová je komunikace i chodníky,“ shrnuje investiční akci města, jejíž celkové náklady jsou 23 099 807 korun, náměstek primátora Kamil Calta.

Podle původního harmonogramu měla náročná rekonstrukce skončit až 30. listopadu. „Veškerá doprava se tam ale vrátí už o měsíc dříve, to znamená ve čtvrtek 1. listopadu.  Poděkování si zasluhují pracovníci investičního odboru magistrátu, kteří stavbu dozorovali, a také společnost Swietelsky, která práce prováděla,“ dodal Calta.

Rekonstrukce Žižkovy je spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj, konkrétně podporou z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. Celková dotace činí šest milionů korun.

Štítky Žižkova třída, rekonstrukce, konec, stavební úpravy, Senovážné náměstí, Evropský fond pro regionální rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkova třída bude průjezdná už tento čtvrtek!  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.