Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj zkontroluje stav silnic v kraji

Komunikace druhé a třetí třídy, které patří do jeho vlastnictví, zkontroluje Jihočeský kraj. Podle výsledků určí priority v investicích do silniční sítě, řekl ve středu novinářům náměstek jihočeského hejtmana Martin Kuba (ODS).

Krajská správa a údržba silnic musí vybrat firmu, která zjistí technický, dopravní a stavební stav silnic. "Páteřní síť komunikací v kraji tvoří 1375 kilometrů z celkových zhruba 5500 kilometrů silnic. Chceme znát skutečný stav silnic i mimo páteřní síť," řekl Kuba. Kraj koncepci investic do silnic druhé i třetí třídy má, ta určuje právě páteřní síť silnic. "Z informací, které získáme, bychom měli být schopní nastavit na několik let dopředu plán investic a jejich objem," dodal Kuba.

Jihočeský kraj provede kvůli bezpečnosti také mimořádnou kontrolu železničních přejezdů na silnicích druhých a třetích tříd ve vlastnictví kraje. V souvislosti se zvýšenou nehodovostí a s nedostatky zjištěnými při kontrolách na železnici o tom rozhodl jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

Síť komunikací v regionu tvoří 6133 kilometrů silnic, z toho je 22 kilometrů dálnic a rychlostních komunikací a 654 kilometrů silnic prvních tříd. Tyto silnice spravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky silnice, Jihočeský kraj, Martin Kuba, investice, ODS, Jiří Zimola, ČSSD, Mediafax, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sin Goldie

všechno naruby tu je... s tím se musí něco udělat :o) ...

Středa, 20. července 2011, 15:56Odpovědět

Libor Matoušek

To půjde hodně rychle...je to na houby, je to na houby, je to na houby....áááá tady je deset km kolem tábora dobrejch..., ááá tady kus kolem písku taky ujde....je to na houby, je to na houby, je to na houby..

Středa, 20. července 2011, 12:39Odpovědět

Jihočeský kraj zkontroluje stav silnic v kraji  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.