Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kamarádi už potřetí uctili památku Dana Fleischmana

V pondělí 19. prosince se v budějcké Budvar aréně uskutečnila vzpomínková akce na tragicky zesnulého Daniela Fleischmana. Skupinka přátel bývalého majitele Lucerny opět pozvala spoustu sportovců, aby si při exhibičním hokejovém utkání společně připomněli svého kamaráda.

ČTĚTE TAKÉ: Jaký byl Daniel Fleischman, nekorunovaný král budějcké zábavy

Memoriálu Dana Fleischmana se zúčastnili kromě zpěvačky Martiny Pártlové především fotbalisté, jejichž jméno je nějak spjato s Dynamem České Budějovice. Brusle obuli současní členové největšího jihočeského klubu Roman Lengyel, David Horejš, Martin Vozábal a Jiří Lerch, nechyběli ale ani bývalí hráči, kteří působí v novém angažmá. Do Budějc dorazili Slávisté Martin Latka, Jaroslav Černý a Milan Nitrianský, Sparťan Erich Brabec, hráč Slovácka Ladislav Volešák či Jiří Kladrubský ze Slovanu Bratislava. A na led vlétnul neohroženě jako uragán i desetiletý Fleischmanův syn Daneček.

Memoriálem se tradiční předvánoční hokejové střetnutí fotbalových osobností, jehož historie sahá o několik let dříve, stalo až po tragickém úmrtí Dana Fleischmana v roce 2009. „Stýkáme se tady už asi deset let. S Danem jsme se znali spoustu let, snad od mých čtrnácti nebo patnácti,“ zavzpomínal kapitán budějckého Dynama Roman Lengyel, jenž oblékl dres červeného týmu.

„Podle ohlasů ostatních kluků to byla povedená akce. Co se týká hokeje, tak měla určitě nejvyšší úroveň. Kromě Vozyho (Martin Vozábal – pozn. red.), který dostal ramenem a má roztržený ret, se nikomu nic nestalo, takže svůj účel tato vzpomínka určitě splnila,“ uvedl jeden z organizátorů memoriálu Jaroslav Hrubý, který byl při hře hodně často v kontaktu s Erichem Brabcem. Jednou zkušeného Sparťana navíc nekompromisně poslal tvrdým bodyčekem k ledu. „Takové poštuchování k tomu přeci patří!“ smál se Hrubý.

„Jako hodně mladý jsem odešel do Drnovic, takže jsme se s Danem vídali víceméně jen sporadicky na akcích, které vymýšlel. Věřím, že si memoriál všichni užili stejně tak, jako já,“ řekl bezprostředně po zápase hráč fotbalové Sparty Praha Erich Brabec. Ostřílený stoper vzápětí dodal: „Dnešek ale není jenom o hokeji. Teď pojedeme na hřbitov, kde uctíme Danovu památku, a večer společně posedíme.“

Na bruslící fotbalisty se přišli podívat také profesionální hokejisté Petr Sailer a Aleš Kotalík. Druhý jmenovaný se s Budějckou Drbnou podělil o svoji vzpomínku na Daniela Fleischmana. „Dan byl úžasný člověk. Chtěl lidi kolem sebe dělat šťastnými a přál si, aby se dobře bavili. To potvrdí každý, kdo jej znal. Vzpomínky na Dana ve mně zůstanou napořád!“ řekl Aleš Kotalík.

„Účast je každý rok podobná, vždycky se tady sejde kolem pětadvaceti lidí. Tentokrát se bohužel nepřijeli Tomáš Klinka a Mirda Plocek, dřív jsme tu mohli přivítat i sportovního redaktora Vlastíka Vláška. Přesto mě překvapilo, že účast byla letos tak velká. Těší mě, že opět dorazil Marek Kulič, který už tři roky končí s fotbalem, ale vždycky si přijede zahrát. S ním jsem se seznámil, když jsme se jednou v Budějcích porvali. Od té doby jsme dobří kamarádi,“ usmíval se Fleischmanův přítel a dlouholetý kolega Jan Budějcký, ve městě známý jako Budík.

Na závěr se sluší dodat, že červení porazili tým v bílých dresech vskutku hokejovým výsledkem 7:6. A vězte, že nyní, těsně před Vánoci, v tom nebyli žádní kapříci. Složení mužstev se totiž losovalo z čepice. smiley

FOTOREPORT: Memoriál Dana Fleischmana

Pondělí, 19. prosince 2011, 21:50

Obětavý zákrok Jana Mádla
Střídačka červených

Štítky hokej, Palác Lucerna, Budvar aréna, Erich Brabec, fotbal, Roman Lengyel, Martin Vozábal, České Budějovice, Aleš Kotalík, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Zřejmě povedená taškařice soudě podle některých fotek i vyjádřeních aktérů. :-)

Úterý, 20. prosince 2011, 08:12Odpovědět

Kamarádi už potřetí uctili památku Dana Fleischmana  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.