Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České Budějovice si připomenou vítězství nad německým fašismem

Oslavy Dne vítězství se v Budějcích uskuteční i v letošním roce. Stejně jako v předchozích letech budou položeny květiny u pomníků obětem 2. světové války. Stane se tak 5. května.

„Celá vzpomínka vyvrcholí v neděli 8. května na centrálním hřbitově sv. Otýlie u pomníku obětem heydrichiády a u památníku padlých vojínů za přítomnosti představitelů města, kraje, členů Českého svazu bojovníků za svobodu a zástupců AČR,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Harmonogram je následující: Ve čtvrtek se začne v 9 hodin u pomníku ve Čtyřech Dvorech. Pokračovat se bude v půlhodinových intervalech v Rožnově, na židovském hřbitově, v Suchém Vrbném a Mladém. Pietní akty se uskuteční také u pomníků v Nových Hodějovicích, Kněžských Dvorech, Českém Vrbném a u židovského pomníku.

V neděli se první pietní akt uskuteční od 10 hodin na hřbitově u pomníku obětem Heydrichiády. Vystoupí zde pěvecký sbor Rozmarýn. O půl hodiny později se naváže u památníku padlých vojínů. Zde vystoupí pěvecký sbor Carmina.

Štítky České Budějovice, pomník, druhá světová válka, Den vítězství, Český svaz bojovníků za svobodu, Rožnov, Suché Vrbné, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice si připomenou vítězství nad německým fašismem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.