Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O velmožném rodu Rožmberků si nyní počtou i v Německu

Národním památkový ústav v Českých Budějovicích má na kontě novou publikaci. Pokud ale nevládnete německým jazykem, příliš si v ní nepočtete. Die Rosenberger – Eine mitteleuropäische Magnatenfamilie totiž vychází právě v němčině.

Rozsáhlá a fotograficky bohatě vybavená německojazyčná kniha o velmožském rodu Rožmberků navazuje na publikaci Rožmberkové, vydanou v roce 2011 u příležitosti stejnojmenné velkolepé výstavy. Autorský kolektiv 35 předních odborníků z různých vědeckých institucí, zejména akademie věd, několika univerzit a Národního památkového ústavu, v knize publikoval 46 studií, týkajících se pestré škály témat spojených s tímto nejvýznamnějším rodem středověkých a raně novověkých Čech a jeho středoevropskými souvislostmi,“ uvádí Jitka Skořepová, mluvčí NPÚ v Českých Budějovicích.

Ředitel NPÚ, územní památkové správy v Českých Budějovicích Petr Pavelec zdůrazňuje, že je publikace v této šíři historicky prvním uvedením rožmberského tématu cizojazyčné čtenářské obci.

Kniha o rozsahu 652 je k zakoupení mimo jiné na vybraných hradech a zámcích. Věnována také bude nejvýznamnějším univerzitním, muzejním či historickým knihovnám v Německu, Rakousku nebo například Polsku.

Štítky Die Rosenberger, Rožmberkové, Národní památkový ústav, Německo, České Budějovice, kniha, Akademie věd České republiky, Česko, Rakousko, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O velmožném rodu Rožmberků si nyní počtou i v Německu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.