Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Central Park Slavie bude venku. Organizátoři ale uvítají finanční pomoc od lidí

Organizátoři největšího letního multižánrového festivalu v Budějcích uspěli. Po dlouhých tahanicích se jim povedlo i letos zůstat na letní scéně u KD Slavie, a tak se milovníci Central Parku Slavie mohou těšit na další zajímavá vystoupení. Ne vše ale je tak jednoduché, jako tomu bylo v minulých ročnících.

Co se vlastně stalo? Tým Café Klubu Slavie, který za festivalem stojí, tentokrát neuspěl ve výběrovém řízení o pronájem postranního restauračního zařízení v KD Slavie. Město přisoudilo „bufet“ jinému nájemci, u kterého usoudilo lepší podnikatelský záměr.

„Po několikaleté zkušenosti z minulých let víme, že je pro nás jak finančně, tak strategicky nutné mít k letní scéně pronajatý prostor postranního ‚bufetu‘ v KD Slavie, který byl vždy jasnou součástí festivalu a tržby z něj nedílnou částí rozpočtu celého festivalu,” zmiňuje jeden z organizátorů festivalu Central Park Slavie Otta Kovařík.

Jelikož nejprve nedošlo k dohodě na spolupráci, ve hře byl přesun do Café Klubu Slavie. Organizátoři festivalu však neztráceli naději a ještě zkusili napnout všechny fyzické i psychické síly do jednání. Nakonec se povedlo. Jenže tohle úsilí bylo rovněž finančně náročné a Central Park Slavie se částečně vydal ze svého rozpočtu. Respektive přišel o nasmlouvané partnery.

„Neradi žebráme, ale nechceme festival v žádném případě dělat horší nebo šetřit na programu, který je hotový. Proto nás napadlo, jestli lidé nepřispějí nějakou korunu za celou tu dřinu,“ doplňuje druhý z organizátorů Petr Smutný, jak vznikl nápad na crowdfundingovou sbírku.

Central Park Slavie tak má založen projekt na portálu hithit.cz, kde jeho tým vybírá částku 55 555 korun, která by daleko více usnadnila práci na festivalu, jenž začíná už tento čtvrtek. A co za příspěvek lze získat? Především dobrý pocit. Ale také placku, kšiltovku, tričko nebo třeba vlastní stůl na libovolný koncert s večeří pro dva, neomezenou konzumací pití a soukromým číšníkem.

Přispět lze jednoduše - prostřednictvím tohoto odkazu. Částka je jen na vás, nejnižší „dotace“ je stanovena ve výši 100 korun, za zmíněný vlastní stůl zaplatíte 10 tisíc korun. Přidají Budějčáci ruku k dílu, aby si mohli na letní scéně naplno užít Pavlínu Jíšovou, Jaroslava Hutku nebo Android Asteroid?

Foto Matěj Večeřa

Štítky festival, České Budějovice, Jaroslav Hutka, Pavlína Jíšová, Petr Smutný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Central Park Slavie bude venku. Organizátoři ale uvítají finanční pomoc od lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.