Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I kdybych festival nepřipravoval, budu chodit, říká organizátor Central Parku Slavie Otta Kovařík

Trápili se, ale jejich snažení nakonec přineslo šťastný konec. Teď mohou vyhlížet už jen dobré počasí, které však k Central Parku Slavie patří. Organizátoři festivalu prostě prožili jeho těžké přípravy. Co všechno se stalo a jak bude vypadal letošní program nastínil Otta Kovařík.

Otto, potýkali jste se při přípravě Central Parku Slavie 2016 s problémy. O co šlo?
No, už jsme to říkali xkrát. Byl pro nás problém, že jsme nedostali po udělení dotace prostor nutný k realizaci festivalu. Už je vše ale zažehnané a my jsme rádi, že jsme se dohodli a našli společnou řeč. Festival uvnitř by postrádal kouzlo a asi by mě ani nebavilo na něm pracovat. Byl bych hodně znechucený a zoufalý. Proto jsem teď nadšený a teším se na čtvrtek, kdy to všechno vypukne.

Jak bude Central Park Slavie vypadat?
Dohodli jsme se tak, že nás do „Bufetu“ za nájemné pustí. My mu za to dáme zajisté finance, ale také prostor pro stánek s občerstvením. Snad budou dobré klobásy! Dle mě stánek s jídlem na festivalu chyběl. Jinak by se nic měnit nemělo a pojedeme osvědčený model.

Dokážete pokrýt náklady po těch problémech? Asi vás to finančně vyčerpalo.
No, jak se to vezme. Řekl bych to jinak. Dokážeme festival uspořádat a pokud bude dobré počasí a návštěvníci si u nás dají nějaké pivko, budeme schopni vše pokrýt. Nicméně za ta léta, co festival děláme, prostě nepršelo a pršet ani rozhodně nebude, takže by to mělo být v suchu. A to doslova. 

Jaký program letos návštěvníky čeká?
Program je dle mě zatím nejlepší a nejpestřejší za celou éru. Je multižánrový, i když toto spojení nemám rád, ale pro mě spíš multigenerační. Zaměřujeme se na dospělejší návštěvníky. Dejme tomu kolem třiceti a výš. Zajisté jsou jako každý rok tři akce pro mladší - elektronická hudba, ale dalších jedenáct dní může zajít opravdu každý. Žánrově se pohybujeme na pomezí popu, rocku, folku. Některé kapely ani nejdou zaškatulkovat. A to mě právě na našem festivalu baví. Nechci mít na programu notoricky známé kapely, které hrají na každém větším festu. Chci dovézt zajímavá jména, která jsou za mě velice kvalitní. Byl bych rád, aby si je lidé oblíbili a pak na ně zašli i do klubu a nejen ven zdarma. 

Máte nějakou novinku v letošním roce?
Pořád se snažíme festival posouvat, i když máme jasně dané mantinely. Peníze a prostor. Nicméně letos snad v rámci možností oživíme prostor jako takový. Za kapelu pověsíme LED curtain, což bude vypadat fantasticky a plánujeme nasvítit stromy, abychom vytáhli víc na obdiv prostor, kde se festival odehrává a tím udělali pro naše návštěvníky příjemnější prostředí. No a pro ty, co by si chtěli poslechnout všechny interprety, jsme udělali provizorní YouTube rádio CPS2016. Jsou tam po sobě jdoucí písně od všech vystupujích.

Na co byste pozval milovníky open air festivalů?
Rozhodně ne na Kabáty, Kryštof a podobně. Pozval bych je na zajímavé, méně obsazované, ale přesto známé interprety, kteří nepotřebují bourat žebříčky v rádiích, ale přesto jsou obrovsky kvalitní a úžasně se poslouchají. Za mě rozhodně doporučuji Alvik nebo Android Asteroid. To bude opravdový hudební orgasmus. Nemůžu ale zapomenout na pana Hutku nebo na Schodiště, které otevře ve čtvrtek celý festival. Co vám budu povídat, i kdybych festival nepřipravoval, budu denně chodit, protože je to paráda a mají tam studený pití. (smích)

Foto Tomáš Jarolím

Štítky festival, hudební skupina, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I kdybych festival nepřipravoval, budu chodit, říká organizátor Central Parku Slavie Otta Kovařík  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.