Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pavlínu Jíšovou a její přátelé u Slavie podpořily stovky fanoušků

Pavlína Jíšová je bezesporu pojem jihočeské folkové scény. Není proto divu, že ve čtvrtek hrála na festivalu Central Park Slavie pro početný dav fanoušků. Všech věkových kategorií, nutno dodat... Jak je už u této zpívající kytaristky zvykem, sálala pozitivní energií, kterou přenášela na posluchače.

Z předešlého textu se může zdát, že Pavlína Jíšová na akci vystupovala sama. Nebylo tomu tak - přijela s celou kapelou, což byla pro návštěvníky skvělá zpráva. Ačkoliv se totiž na první pohled nemusí zdát, každá žena z Pavlíny ansámblu do celku přináší něco osobitého. Výsledek tak zní poměrně zajímavě. Největší sílu kompletu pak vidím (slyším) v krásně sezpívaných refrénech.

Jelikož koncert měl čtyři hodiny, byl velmi variabilní. Buď muzikantky hrály všechny společně, nebo samostatně... Adéla Jonášová, dcera Pavlíny Jíšové, dokonce vystoupení využila k tomu, aby pokřtila své nové autorské album.

Tradiční tuzemský folk má nevýhodu, že nenabízí žádnou výraznou gradaci. Písničky si plynou a postupně se člověk může ztrácet. Velký důraz je tak kladen na texty, což bylo evidentní i na koncertě Pavlíny Jíšové a jejích přátel. Leckdy hrátky s českým jazykem vykouzlily úsměv na tváři, jindy byly možná až příliš patetické, ale i to k tomuto žánru patří.

Pavlína Jíšová předvedla se svými kolegyněmi svůj tradičně pohodový koncert. Právě slovo pohoda je vůbec nejvhodnější označení pro uplynulý čtvrteční večer.

Ke Slavii můžete vyrazit i dnes! V rámci Central Parku Slavie zahraje Smutný Karel. I tato smečka hodlá drhnout svou muziku celé čtyři hodiny, proto je třeba dorazit již v 18 hodin.

Autoři | Foto Tomáš Jarolím

Štítky Pavlína Jíšová, koncert, festival, Adéla Jonášová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavlínu Jíšovou a její přátelé u Slavie podpořily stovky fanoušků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.