Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hitrádio Faktor má srdce, které hraje

PR článek

Kryštof, Chinaski, Kabát, Slza, Xindl X, No Name a další hvězdy české a slovenské scény pomohou s Hitrádiem Faktor nemocným dětem už popáté v řadě.

Již od roku 2012 vydává Hitrádio Faktor v předvánočním čase charitativní výběrové album. V uplynulých čtyřech letech neslo název Hit za hitem a díky desetitisícovým prodejům pomohlo nashromáždit na pomoc potřebným přes půl milionu korun. Letošní album vychází pod názvem Srdce, které hraje, a nabízí aktuálně nejlepší české a slovenské hity. Své singly na něj poskytly kapely Kryštof, Chinaski, Slza, Kabát, No Name a mnozí další.

Díky tomu, že se všichni umělci vzdali nároku na honorář, poputuje kompletní výtěžek tam, kde jej velmi potřebují. „Rozhodli jsme se i letos pomoci sdružení Sluneční paprsek. To zařizuje ozdravné pobyty pro děti, které prodělaly hematoonkologické a jiné onemocnění, trpí psychickou deprivací a vůbec se potýkají s nepřízní osudu,“ potvrdil ředitel programové divize Hitrádií Michal Sroka. „Moc děkujeme všem, kteří si v minulosti CD Hitrádií koupili. I díky nim jsme mohli vzít na zdravotní pobyt už více než 800 dětí. Těm jsme pak dopřáli u moře krásné prázdniny plné léčby a hlavně psychosociální pomoci,“ připomněl za sdružení Sluneční paprsek Pavel Boček.

Také letos má unikátní album Srdce, které hraje, mimořádné patrony. Vůbec poprvé se jím letos stal Richard Krajčo z kapely Kryštof. „Když člověk může a občas pomůže, tak je to fajn. A my máme to štěstí, že můžeme, a tak pomáháme, mnohdy i s našimi skvělými fanoušky. Když potom vidíte, že ta pomoc opravdu nějaký efekt má, a že různým lidem umožníte zlepšit jejich život, tak to člověka prostě hřeje.“

Druhý z patronů, Igor Timko z No Name, s ním souhlasí: „Každý, kdo je nějakým způsobem populární, by takhle měl pomáhat. Právě kontakt s těmito dětmi vás postaví na zem. Přestanete vnímat Slavíky, hitparády, koncertní úspěchy. Pevně si uvědomuju, že normální život není standardem, že je luxusem. Ti silnější by určitě měli vždy pomáhat těm slabším.“

Výběr hitů vychází z nejoblíbenějších singlů ve vysílání Hitrádia Faktor, tedy z toho nejlepšího na české a slovenské hudební scéně. Letos se tak k tradičním hvězdám alba, jako jsou Xindl X, Ewa Farná, David Koller a další, přidala třeba Bára Poláková. „Je to skvělý pocit, já jsem za to hodně ráda. Já si hlídám organizace, kterým pomáhám, a mám hroznou radost, když mám potvrzení, že ty peníze jdou tam, kam mají. Tady jsem si jistá a jsem hodně ráda, že můžu pomoci.“

Novou generaci na charitativním CD zastupují ale také Poetika nebo Mirai. „Já myslím, že poskytnutí našeho singlu na CD je to nejmenší, co naše kapela může pro ty děti udělat. My jsme rádi, že tak můžeme udělat někomu radost a doufám, že to i udělá radost někomu, kdo to potřebuje a má to těžší než my,“ uzavřel zpěvák posledně jmenovaných Mirai Navrátil.

Poděkovat je třeba všem interpretům, kteří se zařazením své písně bez nároku na honorář připojili k dobré věci. Speciální poděkování patří Richardu Krajčovi a Igoru Timkovi, kteří našemu charitativnímu projektu propůjčili tváře a stali se jeho patrony. Díky patří i grafickému studiu Stojkov, které, rovněž bez nároku na honorář, vytvořilo originální umělecké fotografie a obal tohoto alba.

Produkce projektu: Jan Neuman, Michal Sroka.
Výběr skladeb: Petr Kožený.
Mastering: Petr Slíva.
Fotografie: Michal Szydlowski.
Grafická úprava: Studio Stojkov s. r. o. 
Výroba: Media Marketing Services a. s. v GZ Digital Media.
Copyright: Hitradio 2016. Všechna práva vyhrazena.

Charitativní CD Srdce, které hraje, je možné koupit za 99 korun přímo v sídlech Hitrádií, dárcovskou SMS a také přes speciální e-shop. Více informací na www.hitradio.cz.

Sluneční paprsek

Posláním sdružení je oslovit osoby, organizace a společnosti, které mohou pomoci s realizací a finančním zabezpečením ozdravných pobytů pro děti. Pobyty jsou určené především pro děti, které prodělaly hematoonkologické onemocnění, jsou chronicky a vážně nemocné nebo pro děti, kterým jejich onemocnění neumožňuje zúčastnit se ozdravných pobytů s jiným subjektem (například Mořský koník). Dále pak pro děti nemocné a vyrůstající v dětském domově, s definovanou psychickou deprivací (například rozvod rodičů, týraní a podobně) a s jiným těžkým somatickým či psychosociálním hendikepem. Více informací o Sdružení paprsek najdete na www.slunecnipaprsek.cz.

Štítky No Name, Kryštof, hudební skupina, Xindl X, Kabát, Chinaski, Hitrádio Faktor, singl, nemoc, Richard Krajčo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hitrádio Faktor má srdce, které hraje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.