Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nezaměnitelný hlas české hudební scény, Tonya Graves, vystoupí v pátek v River Music Clubu

Nezaměnitelný hlas české hudební scény, Tonya Graves, je známý z několika projektů a skupin, samozřejmě však nejvíce z kapely Monkey Business. S těmi odzpívala po boku Matěje Rupperta desítky, možná stovky koncertů. Na svém kontě má dvě sólová alba – I'm The Only Me a Back To Blues, za které byla nominovaná i na Ceny Anděl.

Se svým posledním albem Back To Blues se Tonya Graves vrací k hudebním kořenům, které utvářely základy moderní populární hudby. Osobitým způsobem nazpívala deset písní, které pro ni byly v životě důležité a na něž má své specifické vzpomínky. 

Před 20 lety, když se přestěhovala do Prahy, zpívala blues, ke kterému se právě po delší době vrací. Jeden z hlavních impulsů pro nahrání nové desky byla smrt bluesového krále B. B. Kinga. A že je to album velmi povedené, potvrzují i kritiky, od kterých dostala hodnocení 90 %.

Na koncertu zazní skladby z již zmíněných desek, doplněné o covery dalších světových hitů Raye Charlese, Jimiho Hendrixe, Dolly Partonové, Elvise Presleyho, Etty Jamesové a dalších. 

Vstupenky na akci se prodávají v předprodeji v síti CBsystem a před koncertem v klubu. Pořádá jej Jihočeský jazzový festival. Více info o akci na www.clubriver.cz a www.jcjf.cz.

Štítky Tonya Graves, koncert, Matěj Ruppert, Monkey Business, Ceny Anděl, hudební skupina, B. B. King, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Ray Charles, Dolly Partonová, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměnitelný hlas české hudební scény, Tonya Graves, vystoupí v pátek v River Music Clubu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.