Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se vrací Horkýže Slíže! Slovenská kapela to rozjede ve Slavii

Oslavte 25 let slovenské kapely Horkýže Slíže, která ve čtvrtek zahraje v českobudějovickém klubu Slavie. Kromě toho se můžete vypravit na představení Jesus Christ Superstar nebo se zúčastnit Evropského dne proti rasismu.

Úterý 18. dubna

České Budějovice           

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala 5 nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Swing trio Avalon – Kabaret u Váňů – 19:36
J. Šafr, M. Voříšek, J. Kubeš uvádějí hudbu 30. a 40. let.

Kapela Banjaluka – Velbloud Music Bar – 20:30
Po dlouhé době bude opět koncert kapely Banjaluka. Dále vystoupí Moritz Schulz.

Real student Rocknroll party – Rocket Dogz, Dj Gizzy – K2 – 21:00
Do K2 se valí poslední rock’n‘rollová smršť tohoto semestru. Tohle si nesmíš nechat ujít. Kapela Rocket Dogz – Psychobilly, afterparty: DJ Gizzy – special R'n'R set.

Středa 19. dubna

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00, 18:30
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve vaše pedagogické schopnosti!.“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Ani za milion – Divadlo U Kapličky – 19:00
Jacqueline, byť provdaná za anglického velvyslance, je Francouzka tělem, duší i původem. Má dvě děti a kufřík s milionem eur, který je ochotna darovat každému, kdo si jej zaslouží. Lambert ženatý není, manželka od něj utekla. Má duši námořníka a žije jen pro svůj maják, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Ptáte se, co mají oba společného? No přece vůbec nic!

Jesus Christ Superstar / Landestheater Niedebayern Passau – DK Metropol – 19:00
Jesus Christ Superstar je celosvětově uváděná rocková opera, kterou vytvořili autoři Tim Rice a Andrew Lloyd Webber. Toto dílo vzniklo v roce 1969. Vypráví příběh posledního týdne života Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až do jeho ukřižování.

Neurofunk Night vol. III / N:Force (LiR, NWND) – Komiks klub – 21:00
N:Force je český neurofunkový DJ a promotér. Zakladatel projektu Neurofunk Will Never Die, člen Let It Roll bookingu, LIR crew, Break Art crew a první z řady Imagination DJs vám během svých setů naservíruje jedinečnou neurofunkovou nálož ze tří decků. Support: Fikes, Dirty Boy, Tallar.

Čtvrtek 20. dubna  

České Budějovice

Evropský den akcí proti rasismu 2017 – Slavie – letní open-air scéna – 9:00
U příležitosti Evropského dne akcí proti rasismu se v Českých Budějovicích uskuteční již tradiční kulturně zábavné odpoledne s bohatým doprovodným programem. V rámci festivalu proběhne před KD Slávie i vzdělávací hra České Budějovice v barvách určená pro děti z českobudějovických mateřských a základních škol.

Dalskabáty, hříšná ves – Malé divadlo – 10:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell´artovské hry s maskami.

Vycházka za historií přestavby a výzdoby českobudějovické radnice – 16:30
Sraz před radnicí, náměstí Přemysla Otakara II. v 16:15. O peripetiích přestavby a tématech její výzdoby si budeme vyprávět přímo v prostorách radnice-nejvýznamnější barokní stavbě Českých Budějovic. Nahlédneme i do obřadní síně a vystoupáme na střechu k barokním sochám J. Dietricha.

Holka nebo kluk – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se – podobně jako Hledám děvče na boogie woogie – stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

Jihočeská filharmonie & Vojtěch Spurný – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Dirigent a sólista: Vojtěch Spurný, Lukáš Hurník: Angel overture, Ludwig van Beethoven: Klavírní koncert č. 6 D dur, op.61, Ludwig van Beethoven: Symfonie č. 7 A dur.

Večer písní zmrzlého dřevorubce – Kabaret u Váňů – 19:36
Honza Bican, Sešlí přátelé a skupina Brzdaři.

Horkýže Slíže – Klub Slavie – 20:00
Horkýže slaví 25 let! O skvělý punk-rockový nářez se postará legendární slovenská partička Horkýže Slíže, která přijede do Budějovic zahrát nové songy i oblíbené hity. Svým energickým hudebním projevem stoprocentně roztančí celý klub.

Tomáš J. Holý, Manon Meurt, Veena – Velbloud Music Bar – 21:00
Koncert interpretů Tomáš J. Holý, Manon Meurt a Veena. Po kapelách se klubu zmocní všemi milovaná a oblíbená Vlčí matka, která povede párty až do rána.

Autoři | Foto horkyzeslize.sk

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Horkýže Slíže, rasismus, Jesus Christ Superstar, komedie, Metzlův dům, Jihočeské divadlo, Ludwig van Beethoven, Vojtěch Spurný, představení, Ježíš Kristus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se vrací Horkýže Slíže! Slovenská kapela to rozjede ve Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.