Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oscarový režisér Adam Elliot pomohl vydrám

Výjimečných 101 444 korun získali pro dvě třeboňské neziskové organizace návštěvníci, ale i tvůrci a organizátoři mezinárodního festivalu Anifilm. O peníze vydělané šlapáním na speciálně upravených rotopedech se díky Nadaci ČEZ podělil Nadační fond pro vydru a Chráněná dílna Motýl. Prvně jmenované organizaci přispěl svou energií i například oscarový režisér Adam Elliot.

Minutu šlapání v sedle speciálně upraveného rotopedu si v Třeboni v průběhu soboty vyzkoušelo přes 160 lidí. Od nejmenších návštěvníků, až po respektované a známé tvůrce. Dopředu je navíc hnalo zaplněné náměstí. Během pouhých šesti hodin se tak částka, kterou neziskové organizace dostanou, přehoupla přes 100 tisíc korun.

„Byla by škoda to nezkusit, zvlášť když mám ještě pár minut před setkáním s publikem. Alespoň se tím trochu rozehřeji, ale je to náročnější, než jsem si myslel,“ udýchaně konstatoval v průběhu pauzy v jinak nabitém programu tvůrce oscarového animovaného filmu Mary a Max Adam Elliot.

S nepatrným šestisetkorunovým rozdílem zvítězil v přátelském třeboňském souboji Nadační fond pro vydru. Právě jemu věnoval svou energii i oscarový režisér. „Peníze použijeme pro opravu venkovní učebny, která toho potřebuje opravdu hodně, od nových omítek až po opravu oken, nebo nové nátěry. A třeba i někteří z těch, kteří se dnes zapojili, dorazí i přímo k nám,“ pochvaloval si ředitel fondu Jan Nový.

Chráněná dílna Motýl si po sobotě v Třeboni bude moci koupit vlastní šicí stroj, který má zatím jen půjčený. Zbytek peněz vloží do nájmu a materiálu, který využijí handicapovaní, o které se stará.

„Když se podaří spojit krásný kulturní zážitek z Anifilmu, sport a charitu, je to fantazie. Lidi se baví, pomáhají a vše je najednou lepší,“ řekla ředitelka Oblastní charity Třeboň, pod kterou chráněná dílna spadá.

„Je to o atmosféře, plném lázeňském městě a hlavně chuti lidí pomáhat, tvořit, bavit se a přemýšlet. Oranžová kola se nezastavila a lidé sami používali i obdobnou mobilní aplikaci EPP, takže v Třeboni zůstaly opravdu hezké peníze. A přesně tak to má na významném festivalu být,“ hodnotil zájem lidí pomáhat ostatním během největšího českého festivalu animovaného filmu zástupce Nadace ČEZ Petr Šuleř.

Tisková zpráva

Štítky režisér, Adam Elliot, festival, chráněná dílna, ČEZ, Třeboň, Anifilm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oscarový režisér Adam Elliot pomohl vydrám  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.