Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na pomoc Lucince se vyběhalo více než 110 tisíc korun

Druhý ročník benefičního Běhu Českou Kanadou se vrátil v sobotu, 17. června, na svou trať. Závodu se zúčastnilo 141 závodníků, v organizaci pomáhalo na 40 dobrovolníků a výtěžek z celé akce předčil všechna očekávání.

Startovné a finanční dary jednotlivců daly dohromady neuvěřitelných 42 550 korun, za které si může malá Lucinka Suková z Jindřichova Hradce pořídit speciální sedací systém Jay-fit. Ten dívce dopomůže ke správnému držení těla ve školní židličce.

Rodinu Lucinky jsme vybrali na základě kontaktů od rodiny Šánových, kterou jsme podpořili v loňském roce. Jejich syn Honzík užívá sedací systém Jay-fit, na který jsme vybírali prostředky loni. Lucinka měla možnost u nich systém vyzkoušet, a pak jsme se zkontaktovali,“ řekl Tomáš Kamas, hlavní organizátor běhu.

Za celý závod a finanční podporu děkovala maminka Lucinky, Alena Suková: „Je milé zjistit, že lidem náš osud není lhostejný a mají srdce na pravém místě. Děkujeme všem za podporu, jsme šťastní, že díky finančnímu daru budeme moci naší Lucince pořídit sedací systém.

Částka 42 550 korun ale nebyla konečná. Ještě před začátkem závodu předali Vladimír Bláha, starosta Nové Bystřice, a Marek Sviták, mluvčí temelínské elektrárny, Sukovým šek na 70 000 korun, které byly vybrány díky mobilní aplikaci EPP- Pomáhej pohybem Nadace ČEZ.

Body potřebné pro naplnění projektu byly nasbírány v rekordním čase – stačilo pouhých 25 hodin k úspěšnému ukončení projektu a získání finální částky,“ řekl Marek Sviták, který byl také moderátorem celé akce.

Jsme velmi rádi, že místní lidé dokáží společně pomoci. Dobrovolníci za podpory radnice dokázali uspořádat kvalitní sportovní akci s programem pro celou rodinu, která přilákala účastníky z celé republiky. Přispělo také mnoho místních občanů a firem. Věříme, že tradice závodu bude pokračovat i v příštích letech,“ dodal k celé akci Vladimír Bláha.

Pomáhaly i maturantky

Na startovní čáře se objevily i dívky, které budou tento týden bojovat o titul Maturantky roku. Závěrečný kemp soutěže už je téměř u konce a holky čeká poslední, pravděpodobně ale ta nejtežší, zkouška. Finálový večer se koná tuto středu, 21. června, v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou. Celé vyhlášení můžete sledovat i živě na youtube kanálu Maturantka roku.

Foto Michal Kamas, Jan Luxík

Štítky benefice, běh, pomáhejme, Maturantky, Lucinka, Česká Kanada, Vladimír Bláha, Jindřichův Hradec, ČEZ, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pomoc Lucince se vyběhalo více než 110 tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.