Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Upravení muži, knírky a krásné motorky. V rámci celosvětové akce se projeli i Budějcemi

The Distinguished Gentleman’s Ride je celosvětová akce, která v neděli 24. září pohltila i českobudějovické silnice. V jeden den se obléknou jezdci klasických a vintage motocyklů do slušivých obleků a vyrazí společně do města. Cílem těchto setkání je vybrání peněz na podporu léčby rakoviny prostaty.

V lonském roce podpořilo akci 56 tisíc lidí z celého světa, a tak mohli organizátoři nadaci Movember předat přes 3,6 milionu dolarů. Letos bylo přihlášeno přes 70 tisíc jezdců ze šesti stovek různých měst a vybrat se zatím podařilo více než 4,5 milionu dolarů.

Akce vznikla v roce 2012 v Sydney, u nás je možné se do projektu zapojit až od roku 2014. Letošní rok byl tedy čtvrtým ročníkem a prvním ročníkem v Českých Budějovicích, kde se zůčastnilo přes čtyřicet jezdců. Ti vyrazili na spanilou jízdu od Dlouhého mostu na Hlubokou a zpět na budějcké náměstí. Kromě Českých Budějovic akci podpořili jezdci v Praze, Plzni, Olomouci a Třebíči.

Foto Miroslav Gereg

Štítky motorky, akce, projížďka, upravení muži, České Budějovice, Movember, Sydney, Praha, Dlouhý most, Plzeň, Olomouc, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Upravení muži, knírky a krásné motorky. V rámci celosvětové akce se projeli i Budějcemi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.