Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Krumlově vystoupí na Mezinárodním hudebním festivalu Dasha a Felix Slováček

Sedmadvacátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu startuje už 20. července. Letos program nabídne kromě klasických žánrů také ty moderní. Na úspěšný hudební projekt Sinatrology naváže velká koncertní show „Keep Swinging!”. Hosty galakoncertu budou například zpěvačka Dasha nebo legenda Felix Slováček.

V čele obou projektů Sinatrology a Keep Swinging stojí český swingový zpěvák a hudební producent Jan Smigmator. Projekt představí především evergreeny George Gershwina, jehož stodvacáté výročí narození si v roce 2018 připomíná celý svět. Kromě toho ale také zazní slavné melodie Richarda Rodgerse a Lorenze Harta, Duka Ellingtona, Michela Legranda, Cola Portera, Irvinga Berlina, Franka Sinatry, Elly Fitzgerald, Tonyho Bennetta, Barbry Streisand, Deana Martina, ale také písně z alb Jana Smigmatora Swing Is Back a Time To Swing. 

Vzácnými hosty galakoncertu budou multižánrová zpěvačka Dasha, kterou s Janem Smigmatorem pojí dlouhá léta na rozhlasových vlnách Dvojky, jedna z největších hvězd evropské swingové scény, „německý Sinatra“ Tom Gaebel a taneční skupina Pop Balet, která dokonale dokreslí swingovou atmosféru, jež promění Pivovarskou zahradu na Las Vegas.

Ve svých instrumentálních sólech se představí pochopitelně i legenda české populární hudby, fenomenální klarinetista a saxofonista Felix Slováček a řada hudebníků jeho RTV Big Bandu rozšířeného o smyčcovou sekci. Zážitkem bude afterpárty připravená ve stylu Las Vegas.

Kromě vstupu na koncert "Keep Swinging!" si mohou zájemci zakoupit vstup na afterparty s casinem Falešných hráčů, electroswingovým DJ, tanečním parketem s výukou swingového tance, degustačním barem a večerním rautem. V ceně vstupného je občerstvení, hra a zábava. 

Ukázka písně Richarda Rodgerse a Lorenze Harta Lady Is a Tramp z muzikálu Děcka ve zbrani. Za doprovodu RTV Big Bandu Felixe Slováčka zpívají Dasha a Jan Smigmator.

Program letošního muzikálového večera pamatuje také na sté výročí narození vynikajícího amerického skladatele a autora slavné West Side Story Leonarda Bernsteina. Sólisté z Broadwaye - Christiane Noll, Dee Roscioli, Hugh Panaro a Darius de Haas - za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice pod vedením amerického dirigenta Randalla Craiga Fleischera uvedou ukázky z Bernsteinových slavných děl. V druhé půli koncertu zazní v podání sólistů brodwayských divadel písně z nejslavnějších amerických muzikálů, jako jsou Lví král, Evita, Jesus Christ Superstar, Bídníci nebo Fantom opery.

V letošním roce navázal Mezinárodní hudební festival spolupráci se Základní uměleckou školou Jaroslava Ježka, která zajišťuje hudební vzdělávání pro děti a mládež se zrakovým postižením. Vybraným žákům školy festival umožnit účinkování na zahájení a zároveň mohou navštívit festivalové koncerty a poslechnout si tak špičkové profesionální hudebníky.

Autoři | Foto Facebook DASHA

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, hudba, kultura, hudební festival, Felix Slováček, Dagmar Sobková, projekt, koncert, Richard Rodgers, Frank Sinatra, Jan Smigmator, George Gershwin, Lorenz Hart, Michel Legrand, Leonard Bernstein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krumlově vystoupí na Mezinárodním hudebním festivalu Dasha a Felix Slováček  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.