Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

NAŽIVO: Fast Food Orchestra roztančili fanoušky u K2

Byla to pravá fesťáková atmosféra, ačkoliv se vlastně o žádný fesťák nejednalo… Lidé na dekách, nebo prostě jen v trávě, sami, či po skupinkách, s kelímkáči, vodnicemi a tak dále. Naprostá uvolněnost a letního pohoda. Když dořádil DJ a z repráků dokecal Marotha, vtrhli konečně na scénu před K2 Fast Food Orchestra a… roztančili snad každého.

Jestliže se skutečně blíží konec tropického léta, tak toto byla ideální tečka. Pohodová, veselá, v pohybu… A to doslova, protože Fast Food Orchestra akčně pracovali s publikem – nutili je si sedat, pak vyskakovat a podobně. „Kdo stojí, je starej,“ zaznělo z pódia. Ten večer? Starej nebyl nikdo, protože své klouby rozpohybovaly snad všechny generace.

Fast Food Orchestra jsou prostě již nějakých dvacet let zárukou dobré zábavy. Nic na tom nemění ani personální rošády nebo razantní změna, kdy se angličtina přetransformovala do češtiny, díky čemuž se kapela otevřela podstatně širší posluchačské základně. Respektive takhle… z poslední desky Struny z toho může být fanoušek malinko rozpačitý, jako by muzikanti více nakročili do nekonfliktního středního „rádiového“ proudu, avšak naživo to funguje.

Kapela působí velmi energicky, jsou to profíci, kteří vědí, jak má vypadat pódiová prezentace, jak rozproudit lidem krev v žilách. Roky zkušeností jsou znát, stejně tak jasná vize, za kterou si Fast Food Orchestra jdou.

Osobně bych si v sestavě uměl představit dechy, které by hrály naplno celou dobu, protože některé klávesové aranže k tomu svádí. Mělo by to ještě větší jiskru, což se vždycky potvrdilo v okamžiku, kdy se svých nástrojů chopili zpěváci. Ale to je jen mírné aranžérské zašťourání, nic podstatného, důležité je, že Fast Food Orchestra bavili a bezesporu splnili očekávání fanoušků.

Středy před K2 budou pokračovat i nadále. A pokračovat se bude i v pohodové rozjuchanosti, protože další na seznamu jsou divočáci Sto zvířat. Společně s nimi vystoupí Sour Bitch. Takže ve středu 29. srpna další mejdlo!

Štítky recenze, K2, Fast food orchestra, rychlé občerstvení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NAŽIVO: Fast Food Orchestra roztančili fanoušky u K2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.