Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Alšova jihočeská galerie představí slovenskou umělkyni Janu Farmanovou. Ukáže Co zůstane?

Alšova Jihočeská galerie představí už tento víkend slovenskou umělkyni Janu Farmanovou, která ve svých obrazech pokládá základní lidské otázky existence a humanity. Výstava Co zůstane? potrvá až do 27. ledna v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou.

„Jana Farmanová ve svých malbách spojuje spontánnost s důrazem na čistotu barevného projevu, který je hlavním výrazem umělčiných osobitých kompozic. V námětech kombinuje civilní nestylizované výjevy s metaforickým významem. Autorčina díla jsou esencí snové melancholie pokládající základní lidské otázky existence a humanity,“ představil kurátor výstavy Adam Hnojil. 

Instalace je pojata jako první komplexnější přehled autorčiny tvorby v českém prostředí. V sobotu 17. listopadu bude od 14 hodin výstava slavnostně zahájena vernisáží.

Výstava Jana Farmanová/ Co zůstane? potrvá v Zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie až do 27. ledna. Návštěvníci se mohou obrazy kochat každý den od 9 do 16 hodin.

Foto NoJin [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Štítky Alšova jihočeská galerie, Jana Farmanová, výstava, vernisáž, Jana Šabíková-Farmanová, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Hluboká nad Vltavou, jízdárna

Alšova jihočeská galerie představí slovenskou umělkyni Janu Farmanovou. Ukáže Co zůstane?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.