Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kulturní tipy: Vraťte se do baroka, nebo až do doby kamenné

Klasiku vám v úterý zahrají studenti Konzervatoře a ve středu Jihočeská filharmonie. Klasikou divadelních prken je už také hra Caveman, která se pravidelně vrací k nám na jih a již tradičně je vyprodáno.

Úterý 5. března

Koncert barokní hudby – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – 19:00
Mladí budějovičtí hudebníci a pedagogové Konzervatoře České Budějovice vám zahrají barokní hudbu z pera nejen těchto skladatelů: J. S. Bacha, A. Vivaldiho nebo G. Ph. Telemanna.

Středa 6. března

Alessandro Beverari a Jihočeská filharmonie
Jihočeská filharmonie doprovodí vítěze francouzské klarinetové soutěže pod taktovkou Mirana Vaupotiće. Na programu jsou: Wolfgang Amadeus Mozart, předehra k opeře Don Giovanni; Ludwig van Beethoven, Symfonie č. 1 C dur, op. 21.

Čtvrtek 7. března

Caveman – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Málokterá hra se může pochlubit takovou oblibou a zároveň historickým „přesahem“ – vždyť jeho nosné téma čerpá z doby kamenné, a přesto je pořád aktuální! Máte někdy pocit, že se člověk od dob jeskynního muže příliš nezměnil? Nejste sami! 

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České Budějovice, baroko, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, barokní hudba

Kulturní tipy: Vraťte se do baroka, nebo až do doby kamenné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.