Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Budějcích se uskuteční první ekologický festival. Vlastní nádobí s sebou

Už zítra se v Budějcích uskuteční první ekologický festival pro udržitelnou budoucnost Budějce Life fest. V 10 hodin dopoledne se návštěvníkům otevřou prostory centra R51 v Riegrově ulici, kde se mohou těšit na spoustu stánků s jídlem i pitím a nakoupit ekologické vychytávky. Vybrat si také mohou z velkého množství tematických přednášek a workshopů či zhlédnout některý ze zajímavých dokumentů.

První ekologický festival Budějce Life fest pořádá budějovický spolek Společný svět, který se zabývá osvětovou činností v problematice ekologie a veganství, právě proto na festivalu maso nehledejte – je čistě rostlinný. „Zájemce o rostlinnou stravu jistě potěšíme, na místě budou skvělé burgery např. od firmy Linda McCartney nebo Kytky k sežrání, klidně se vsadím, že budou chutnat i zarytým masožravcům,“ láká návštěvníky pořadatelka Eva Hemmerová. „Samozřejmě však spolupracujeme i s lokálními restauracemi, proto si návštěvníci pochutnají i na jídle od známé veganské restaurace Slunce, neméně známého bistra Vegetárna či zcela nového veganského podniku Leonardo Food,“ doplňuje.

Program ekologického festivalu je velmi pestrý, v přednáškovém sále se uskuteční hned několik přednášek, které pokrývají více důležitých témat, aby byly pro návštěvníky poučné a zároveň atraktivní. „Namátkou vybírám třeba přednášku o souvislosti naší stravy a nemocí, přednášku o ekologickém dopadu naší módy či přednášku o plýtvání jídlem. Bude to opravdu pestré,“ sděluje další z pořadatelek Karolína Braunová. Kromě přednášek návštěvníky lákají také různé workshopy, např. workshop výroby domácí kosmetiky od Holky bez silikonů, workshop šití pytlíků na zeleninu zaštítěný Školou šití Manon i workshop veganské kuchyně od Jezinky z Bezinky.

Závěrem večera pak účastníky jistě zaujme bike show v podání B flies nebo hudební vystoupení DJs z BassHeadz. „Tematické pokrytí festivalu je velmi široké, a proto věříme, že si festival užije opravdu každý,“ ujišťuje třetí z pořadatelek Lucie Procházková. Pokud na festival vyrazíte, nezapomeňte si přibalit vlastní nádobí. 

Tisková zpráva

Štítky festival, České Budějovice, vegetariánský, přednáška, jídlo, Linda McCartneyová

V Budějcích se uskuteční první ekologický festival. Vlastní nádobí s sebou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.