Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přistání na Měsíci můžete vidět v Záhorčicích u Boršova nad Vltavou

PR článek

Přistání na Měsíci je nová divadelní hra napsaná pro otáčivé hlediště naruby v Zahorčicích u Boršova nad Vltavou. Zdá se to k neuvěření, ale divadelní aréna v Zahorčicích už osmé léto ožije hvězdnými výkony hereček a herců ze zdejší obce.

V letošním roce si jako jediní v Čechách na „divadelních prknech“ v Boršově nad Vltavou připomenou padesát let starou událost přistání na Měsíci, a tak se obci dostalo neobyčejné pocty – pozvání do rezidence velvyslanectví USA u příležitosti 243.výročí Dne americké nezávislosti.

Zahorčice se promění ve Floridu, moskevský Kreml, měsíční Moře klidu, Pacifik s letadlovou lodí USS Hornet…

Diváci se setkají s duchem J.F. Kennedyho, který pronese nezapomenutelné věty: „Ještě do konce tohoto desetiletí budeme stát na Měsíci…“, „Ich bin Berliner…“, „Neptejte, co udělám pro USA…“. JFK samozřejmě bude doprovázet zářivá, chytrá, módní ikona Jackie.

Rozčilený Brežněv odletí po nezdaru měsíčního automatu Luna 15 na Krym. Po Měsíci bude poskakovat Neil – Jiří Beneš a Buzz – Milan Stýblo. Ředitele NASA si zahraje rakeťák-desítky let pracoval na plánském letišti- Karel Čondl, Hermína Malátů si střihne roli učitelky a US astronautům zarecituje Nerudovy verše.

K vidění bude i originální maorský tanec haka s tancem harekrišna, protože to vše patří k atmosféře šedesátých let minulého století. Samozřejmě se nezapomíná ani na tajemství orálního sexu manželů Gorských, který tak trochu vyburcoval to ohromné vzepětí měsíční mise Apollo, ale mnohem více uvidíte a uslyšíte v létě v Zahorčicích.

Premiéra je 12.července a dále se hraje 26. července a 9. a 16.srpna vždy od 20:00. V ceně vstupného je klasická letní večeře.

Štítky divadlo, Otáčivé hlediště, Boršov nad Vltavou, Zahorčice, měsíc, USA, John Fitzgerald Kennedy, Česko, Leonid Iljič Brežněv, USS Hornet, Florida, Tichý oceán, Moskevský Kreml, NASA

Přistání na Měsíci můžete vidět v Záhorčicích u Boršova nad Vltavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.