Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum se promění v houbařský ráj. Výstavu doplní také fotografie

Jihočeské muzeum připravilo program pro milovníky hub. Nová výstava představí průřez podzimního aspektu jihočeské mykobioty tzv. velkých hub, které jsou opatřeny štítky se základními informacemi o jednotlivých druzích. Letošní novinkou je doprovodná výstava fotografií. Do muzea můžete za expozicí hub vyrazit už 30. září.

Houby podložené vlhkým mechem jsou řazeny po systematických skupinách. Během celého trvání výstavy je zajištěn přísun čerstvých exponátů. Dále jsou v sále umístěny doprovodné tematické panely a během výstavy je ve spolupráci se členy Mykologického klubu JčM zajišťována stálá poradna pro houbaře," říká garant výstavy a mykolog Jihočeského muzea Miroslav Beran.

Připraveno je několik krátkých prezentací pro různé věkové kategorie dětí a mládeže a pro předem objednané školní třídy (vč. mateřských škol) bude zajištěna komentovaná prohlídka výstavy, popř. krátký výklad mykologa. V edukačních sálech bude Centrum interaktivního vzdělávání JčM animovat navazující aktivity určené pro předškolní děti a školní děti a mládež (pracovní listy, kreslení aj.). Donášky hub ze strany návštěvníků jsou vítány.

Letošní novinkou je doprovodná výstava fotografií hub v přilehlé chodbě, která rekapituluje průběh sezony 2018 v jižních Čechách. Během výstavy i po jejím skončení lze zakoupit na recepci muzea speciální karetní hru kvarteto „Houby v jižních Čechách" vydané Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích u příležitosti konání expozice.

Výstava je otevřena denně od pondělí 30. září do pátku 4. října vždy od 9 do 17:30 hodin. Aktuální informace najdete na našem webu (www.muzeumcb.cz) a na Facebooku.

Soutěž o vstupenky na výstavu hub (30. září – 4. října)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát vstupenky na výstavu. Stačí jen do pondělí 30. září správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Výherci byli informováni emailem.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeské muzeum, výstava, houby, muzeum, soutěž, Miroslav Beran, Jihočeský kraj, Facebook, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Drbna.cz

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum se promění v houbařský ráj. Výstavu doplní také fotografie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.