Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Kulturně nabitý týden. Lákají Múzy na vodě nebo Street food market

Budějce během léta kulturou přímo žijí. Tento týden se koná hned několik akcí, které byste si neměli nechat ujít. Vyrazit můžete například na Múzy na vodě nebo Bikram jógu na Sokolák.

Koncerty

V pondělí začal na soutoku Vltavy a Malše už šestnáctý ročník tradičního multižánrového hudebního festivalu Múzy na vodě. Těšit se můžete na vystoupení Jaroslava Uhlíře, Jihočeské filharmonie nebo skupiny Prague Rhytm Kings.

Start je vždy ve 21 hodin.

V pátek můžete vyrazit na další Nebeskou party. Tentokrát bude spojena s křtem prvního alba budějcké skupiny Beznot a chybět nebudou ani speciální hosté. Jedním z nich bude například Štěpán Hebík alias 7krát3. Na akci zbývá posledních pár vstupenek, takže kdo dřív přijde...

Start je v 18 hodin.

Letní kina

Stejně jako minulý týden i tentokrát nebudou chybět letní kina. V pátek můžete vyrazit do Háječku na Padesát odstínů šedi. Sobota bude pro milovníky hororu. Promítat se totiž bude Psycho. Vstupenky koupíte online nebo na místě.

Start je ve 22 hodin.

Fajn program připravila i Žižkárna. Jejich letní kino bude v úterý promítat naprostou klasiku Limonádový Joe. Páteční večer bude patřit novince Havel. Informace o vstupenkách najdete na Facebooku Žižkárny.

Start je ve 20 hodin.

Trhy a street food market

Farmářské trhy už jsou neodmyslitelnou součástí čtvrtečních a sobotních rán na Piaristickém náměstí. Tento týden ale můžete vyrazit na trhy i v nedělí a to na Májové trhy ve Výměníku na sídlišti Máj. 

Začátek je v 9 hodin.

A ještě jednou Žižkárna. V kasárnách to prostě žije, a proto se tuto sobotu můžete těšit už na třetí Street food market. Připraveno bude opět hned několik stánků s občerstvením a dobrým pitím. K tomu doprovodný program a konečně snad i pěkné počasí. 

Začátek je v 11 hodin.

Sport

Na Sokoláku se už dnes koná venkovní lekce Bikram yogy. Cvičení je zdarma a je otevřeno všem věkovým kategoriím, příznivcům pohybu, klientům i nováčkům.

Začíná se už v půl 3.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Zeman

Štítky kultury, tipy, České Budějovice, kino, hudba, street food, vstupenka, letní kino, Jaroslav Uhlíř, Štěpán Hebík, Vltava, Malše, Limonádový Joe, Padesát odstínů šedi, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Kulturně nabitý týden. Lákají Múzy na vodě nebo Street food market  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.