Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Minimalismus v cestování, La La Land a farmářské trhy

I přesto, že kultura znovu zažívá temné období, najde se několik akcí, které si ve městě můžete užít. Ať už vyrazíte do letního kina nebo na koncert, na trhy nebo na přednášku do Horké Vany.

Letní kina

Letní kino Háječek už první „novou“ sezonu ukončilo. I přesto si ještě můžete užít venkovní promítání v Žižkárně. Ve středu je od dvaceti hodin na programu promítání filmu La La Land.

Vstupné je dobrovolné.

Koncerty

Kapitán Demo se vrací do Budějc. Koncert přesunutý z jara se uskuteční před klubem K2 na Sokolském ostrově.

Vstupenky můžete kupovat online.

Brunch

Pátek už je malý víkend. Vyrazit proto můžete od devíti hodin na brunch do Riegrovky. Jsou pro členy Pracovny R51, ale i pro veřejnost a kohokoliv, kdo má chuť nastartovat svůj den dobrým jídlem, příjemnou společností. „Brunche nemají žádné téma, hlavní je se potkat, seznámit se a společně si užít dobré jídlo,“ píší organizátoři.

Přednášky

Co takhle vyrazit na víkend do Amsterdamu a nemít s sebou žádné zavazadlo? Anebo celý měsíc trekovat na Novém Zélandu jen s pětikilovým batohem? S minimalistou a nízkonákladovým cestovatelem Patrikem Zouharem možná přijdete na to, že spoustu věcí, které s sebou nosíte, vlastně vůbec nepotřebujete. Přednáška Minimalismus v cestování začíná ve středu v Horké vaně v 17:30.

Vstupenky kupujte v předprodeji.

Akce

Milovníci hudbu, pozor. V sobotu můžete vyrazit do Slavie na Velkou burzu LP a CD. Organizátoři slibují vše od Abby až po Sepulturu, od Ivana Mládka po Blue Effect, od Menšíka po Hurvínka. „Výběr je obrovský, stačí přijít,“ lákají na facebookové události.

Vstupné na akci je 50 korun.

Trhy

O víkendu nebudou samozřejmě chybět farmářské trhy. Vyrazit můžete tradičně na Piaristické náměstí nebo v neděli do Žižkárny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Trhy v Žižkárně/ Radek Matoušek

Štítky kultura, tipy, České Budějovice, hudba, koncert, letní kino, trhy, přednáška, La La Land, farmářský trh, Temné období, cestování, Ivan Mládek, Háječek, ABBA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Minimalismus v cestování, La La Land a farmářské trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.