Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O letní program divadla byl zájem. Zrušeno bylo kvůli počasí jedno představení

Padesát dní, pětadvacet vystoupení, šest různých míst. Tak vypadala improvizovaná letní sezona jihočeského divadla, kterou herci o víkendu ukončili. Program byl náhradou za zrušená představení v Českém Krumlově.

O prázdninách a v září mohli lidé Jihočeské divadlo vidět na nádvořích zámků Blatná, Červená Lhota, Nové Hrady a Ohrada, dále v Českých Budějovicích. Stoprocentní návštěvnost měla opera Prodaná nevěsta v Chřešťovicích na Písecku. Hrály se dětské tituly, komedie, opery, součástí byl večer s písněmi Osvobozeného divadla. Jen jedno představení muselo divadlo kvůli špatnému počasí zrušit.

„Vzhledem k tomu, že na propagaci a přípravy bylo relativně málo času, považujeme takový výsledek za velký úspěch. Tomu nasvědčují i nadšené ohlasy, které diváci k letním představením sdíleli," řekl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Letní série byla náhradním programem za sezonu před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově, kterou scéna kvůli koronavirovým omezením zrušila. Točna se zároveň začala opravovat. 

Rekonstrukce by měla trvat do března 2021 a bude stát asi 24 milionů korun. Dělníci opraví kovovou konstrukci a elektroinstalaci, které jsou podle Průdka v kritickém stavu.

Na nové točně představí divadlo šest inscenací. Premiéry her Da Vinci a Muž dvojhvězdy a reprízy muzikálu Divotvorný hrnec, baletu Šípková Růženka a her Pes baskervillský a Ztracený svět. Vstupenky začne prodávat 1. října.

„Jsme rádi, že jsme našim divákům mohli nabídnout alternativu k Otáčivému hledišti a zajistit jim krásný letní zážitek pod hvězdami. Spokojenost našich diváků je motorem, který nás žene dál," dodal Průdek.

Foto

Štítky divadlo, letní program, zájem, kultura, České Budějovice, představení, Český Krumlov, Jihočeské divadlo, Osvobozené divadlo, Leonardo da Vinci, Prodaná nevěsta, okres Písek, Nové Hrady, zámek Blatná, Chřešťovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O letní program divadla byl zájem. Zrušeno bylo kvůli počasí jedno představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.