Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čtvrtá adventní neděle nadělí online recitál koled rodáka Pavla Šporcla

PR článek

Českobudějovický online advent už je v plném proudu. Na webových stránkách města najdete všechna videa, která byla zatím v rámci programu zveřejněna. Alespoň z části se tak můžete ze svých domovů přenést do sváteční atmosféry a připomenout si akce, které jsou pro advent tradiční a neodmyslitelné. Už tuto neděli se můžete těšit na další video. Na něm najdete českobudějovického rodáka Pavla Šporcla a jeho recitál koled.

První českobudějovická živá pohlednice

V této výzvě se mohli lidé spolupodílet na vzniku živé pohlednice z natočených videí. Na těch zájemci zpívali koledu Stojí vrba košatá, kterou si již naši předkové zpívávali, protože je veselá. Zaslaná videa se objeví na První českobudějovické živé pohlednici, která bude zaslána těm, kteří se na ní podíleli. Ti ji mohou rozeslat jako přání nebo dárek třeba svým blízkým.

Divadlo Víti Matčíka

Na webu města mohou lidé už teď sledovat hru od Divadla Víti Marčíka s názvem Setkání před Betlémem. S rodinným divadlem žijícím na statku v Drahotěšicích se většina z vás již setkala. Kdo tu čest ještě neměl, bude nám ctí vás seznámit.

Víťa Marčík o sobě říká, že není vyučený herec ani loutkoherec, ani scénograf či muzikant a už vůbec ne umělec. Nejvíc by si přál být komediant Boha, který nemá tvář ani jméno a o kterém dohromady nic neví, jen to, že všechny lidi miluje. Bez rodiny, přátel a známých by prostě hrát nemohl. Jeto vypravěč srdcem.

Recitál koled rodáka Pavla Šporcla

Českobudějovický rodák Pavel Šporcl velice ochotně přijal pozvání města na natočení vánočního koncertu v katedrále sv. Mikuláše. U celého filmového záznamu byl přítomen pouze natáčecí tým, žádný divák. O to niternější zážitek vás proto čeká. V současné době je již třicetiminutový recitál koled připravený. Na slavnostní videodárek se můžete mezi prvními podívat o čtvrté adventní neděli 20. prosince v 18.00 hodin na tomto odkazu.

Město České Budějovice doufá, že Českobudějovický online advent přispěl připraveným programem k vánoční atmosféře a potěšil vás v té nejkrásnější době roku.

Ohodnoť článek

Štítky Českobudějovický advent, online advent, program, České Budějovice, advent, koncert, vánoční koledy, Pavel Šporcl, divadlo, Víťa Marčík, Betlém, Drahotěšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtá adventní neděle nadělí online recitál koled rodáka Pavla Šporcla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.