Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kulturní léto v Budějcích? Koncerty, divadla, výstavy a letní kina

Přes 300 kulturních akcí nabídne letošní léto v Českých Budějovicích. Půjde o koncerty, letní kina, výstavy a festivaly. Akce se budou konat po celém městě. Podílí se na nich přes 40 organizátorů. Na jednotlivé události by měly v konkrétních lokalitách upozorňovat informační panely.

Během léta se bude ve městě konat celkem 350 akcí. Připraveny jsou tradiční hudební večery na náměstí, kde vystoupí například budějcké kapely Couple od sounds nebo BezNOT, divadla a koncerty na radničním nádvoří a chybět nebude ani Kinematograf Bratří Čadíků, který nabídne filmy jako Havel nebo 3 Bobule. Promítat se bude ale také v Letním kině Háječek nebo v Hvězdárně a planetáriu.

Z festivalů se bude konat Jihočeský jazzový festival, Žižkárna fest nebo na konci srpna tradiční akce Město lidem, lidé městu. Novinkou je série koncertů Jižní block, která se koná v Lannově lodenici. 

Na začátku července vystoupí na slepém rameni v rámci Múz na vodě držitelka Oscara Markéta Irglová a kvinteto Jihočeské filharmonie, Red Socks Orchestra nabo Jan Smigmator & band.

Oživení levého břehu

I letos město plánuje pokračovat v kulturních akcích pořádaných na levém břehu Vltavy. Půjde o koncerty a divadla v Parku 4Dvory a na molech u řeky pod sídlištěm Vltava. „Po loňských zkušenostech jsme se rozhodli pokračovat speciální kulturní nabídkou. První ročník nám ukázal, že lidé mají obrovský zájem, aby se i na levém břehu odehrávaly v létě kulturní pořady. Má to půvab, že se vykoupete, počkáte na začátek koncertu, dáte si třeba něco k pití a půjdete spokojeně domů," řekl náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB). Vstupné bude zdarma, lákadlem by měl být i koncert spojený s odletem balonu.

Novinkou by měly být informační panely, které budou v konkrétních lokalitách upozorňovat na chystaný program. „Lidé tak nebudou muset složitě zjišťovat, co je na Piaristickém náměstí v druhé polovině srpna. Všude tam, kde se budou konat nějaké akce, budou informační panely města s celkovým programem, který bude ve dvou jazycích,“ popsal Thoma s tím, že město počítá s častým přelepováním a upravováním. „Bereme to jako službu Budějčákům, ale i ostatním návštěvníkům, aby si mohli pohodlně vybrat akci, na kterou chtějí jít,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky kultura, léto, program, České Budějovice, koncert, divadlo, letní kino, festival, výstava, kulturní akce, Juraj Thoma, Kinematograf bratří Čadíků, Havel, Markéta Irglová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní léto v Budějcích? Koncerty, divadla, výstavy a letní kina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.